Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo: Vreme de vară la început de toamnă. Ce se anunţă până pe 17 septembrie, când şi unde lovesc ploile

0
19 Aug 2018 08:07:28
Autor: Ionela Stănilă
Vreme deosebit de caldă şi în prima jumătate a lunii septembrie FOTO Shutterstock
Vreme deosebit de caldă şi în prima jumătate a lunii septembrie FOTO Shutterstock

Canicula ţine până în septembrie. Meteorologii estimează că, la sfârşitul lunii august şi începutul primei luni de toamnă, temperaturile vor fi în general uşor mai ridicate decât normalul climatologic. Nu vor lipsi nici ploile, care îşi vor face apariţia în zonele de munte, unde local se poate semnala o tendinţă spre excedent.

 
Sfârşitul verii va reprezenta şi finalul temperaturilor caniculare şi a valului de aer tropical, mercurul din termometre urmând să se apropie de media normală pentru luna septembrie. Precipitaţiile totale lunare vor fi apropiate de normal în regiunile nordice şi centrale şi vor fi deficitare în rest.
 
Săptămâna 20 – 27 august 
 
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), temperatura aerului va fi mai ridicată decât normalul climatologic al săptămânii în toată ţara, cu abateri mai mari în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale.
Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare, îndeosebi în regiunile extracarpatice, excepţie facând zonele de munte, unde local se poate semnala o tendinţă spre excedent.
 
Săptămâna 27 august – 3 septembrie
 
Valorile termice vor fi în general uşor mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii în toată ţara.
Cantităţile de precipitaţii pot fi excedentare în jumătatea de sud-vest a ţării şi apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului.
 
Săptămâna 3 – 10 septembrie
 
Temperatura aerului va fi în general mai ridicată decât normalul climatologic al săptămânii în toate regiunile, cu abateri mai mari, la nivel local, îndeosebi în cele din nord-vest, nord şi centru.
La nivelul întregii ţări, regimul pluviometric se va încadra în general în limite normale.
 
Săptămâna 10 – 17 septembrie 
 
În majoritatea regiunilor, temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, posibil cu abateri mai mari local în jumătatea de nord.
 
Precipitaţiile pot fi uşor excedentare, local în zonele montane, precum şi în vestul şi sudul teritoriului şi apropiate de normele climatologice ale intervalului în rest.
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările