Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo: Vremea se schimbă radical. Ce fenomene se anunţă, când scăpăm de frig

0
23 Sep 2021 06:28:09
Autor: Ionela Stănilă
Vremea se încălzeşte la sfîrşitul săptămânii FOTO pixabay.com
Vremea se încălzeşte la sfîrşitul săptămânii FOTO pixabay.com

Vremea se îndreaptă uşor sub aspect termic, însă va fi tot frig. Meteorologii anunţă că de vineri se încălzeşte. Ploi slabe se vor semnala în nord, centru şi nord-est şi ninsoare la altitudini înalte.

Joi, 23 septembrie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM0, deşi valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară în regiunile sud-vestice, vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii septembrie în aproape toată ţara. 
 
Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 10…12 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi în jurul a 20 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 10 grade. Cerul va fi mai mult noros în nord, centru şi nord-est unde pe alocuri va ploua slab, iar în restul teritoriului va fi variabil, cu înnorări temporare şi doar izolat condiţii de ploaie.
 
 În zona montană, la altitudini mari, la începutul zilei precipitaţiile vor fi trecător şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare, dar slabe cantitativ. Vântul se va intensifica la munte, în special în a doua parte a intervalului, când rafalele vor depăşi pe creste 80…90 km/h, iar intensificări locale şi temporare vor fi şi în celelalte zone. Dimineaţa şi noaptea, se va forma pe arii restrânse ceaţă, iar în depresiunile Carpaţilor Orientali izolat vor fi condiţii de brumă.
 
În Bucureşti se anunţă tot frig, temperaturi mult mai scăzute faţă de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 6…8 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.
 
Ploi pe arii restrânse şi vânt
 
Vineri, 24 septembrie, vremea se va încălzi în toată ţara, totuşi dimineţile vor fi încă răcoroase în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai ales ziua, în zonele montane, unde va ploua local, dar şi în nord şi centru, unde ploile se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu peste 80…90 km/h la altitudini mari, dar va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h şi în restul ţării, cu precădere în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade. Pe spaţii mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.
 
În Capitală, valorile termice vor creşte, dar vremea va fi răcoroasă, chiar rece pentru această dată în orele dimineţii. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea temporar intensificări, cu rafale de până la 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.
 
Sâmbătă, 25 septembrie, vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească uşor în majoritatea zonelor, însă dimineţile vor rămâne răcoroase. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul extrem al teritoriului, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi pe alocuri în Moldova şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 3 şi 13 grade. Pe spaţii mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.
 
În Bucureşti, conform meteorologilor, vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade, mai scăzută în zona periurbană unde vor fi condiţii de ceaţă.
 
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Noi documente arată că cercetătorii din Wuhan voiau să elibereze particule modificate de virus în populaţiile de lilieci pentru a le vaccina
 
Doza a treia de vaccin anti-COVID va fi administrată din 28 septembrie. Care sunt persoanele eligibile şi cum se pot programa

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările