Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Program-pilot derulat de Salvaţi Copiii împotriva bullying-ului, în grădiniţe

0
24 Jan 2022 11:49:26
Autor: Ionela Stănilă
Program pilot în grădiniţe, derulat de Salvaţi Copiii FOTO Salvaţi Copiii
Program pilot în grădiniţe, derulat de Salvaţi Copiii FOTO Salvaţi Copiii

În luna ianuarie 2022, Salvaţi Copiii extinde programul-pilot, dotând alte 10 grădiniţe din Bucureşti, Suceava şi Călăraşi cu materiale educaţionale specifice programului ”Să fim prieteni – Fără bullying în grădiniţe” .

Salvaţi Copiii derulează în grădiniţele din program sesiuni de formare pentru directori, cadre didactice şi consilieri, asigură consilierea specialiştilor pe tot parcursul anului şcolar pentru utilizarea metodologiei ”Să fim prieteni” în lucrul cu copiii şi cu părinţii, pune la dispoziţia grădiniţelor materiale educaţionale şi evaluează impactul programului.
 
”Să fim prieteni – Fără bullying” este implementat prin introducerea unei game de practici sociale care întăresc spiritul comunitar al copiilor. Un exemplu în acest sens îl reprezintă discuţiile de grup (întrunirile copiilor), unde sunt folosite cartonaşe de conversaţie pentru a iniţia discuţiile, dar şi prin folosirea Ursuleţului Prietenos, a masajului şi a activităţilor ritmice.
 
Autorităţile locale pot sprijini grădiniţele prin informarea acestora despre resursele puse la dispoziţie de Organizaţia Salvaţi Copiii şi prin alocarea de resurse în bugetul grădiniţelor pentru anul şcolar 2022-2023, pentru a pune la dispoziţia cadrelor didactice şi copiilor materialele educaţionale care să fie folosite în activităţi de reducere a fenomenului de bullying, cu impact pe termen lung.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
Pentru cine devine obligatorie doza booster din februarie
 
Sondaj. 42% dintre români cred că Rusia va invada Ucraina. 64% consideră că invazia e ilegitimă/ Cine e văzut ca politicianul care ar gestiona mai bine criza

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările