Astfel, conform Consiliului Judeţean Călăraşi, se doreşte creşterea incluziunii şi abilitarea a 630 de persoane de etnie romă, pe o perioadă de 20 de luni. Se vor oferi servicii de educaţie, de sănătate şi de ocupări adecvate nevoilor acestora, printr-o asistenţă socială proactivă, prin abilitarea şi împuternicirea tinerilor şi femeilor şi prin conştientizarea comunităţii privind non-discriminarea populaţiei de etnie romă.
Proiectul se desfăşoară în comunele Mânăstirea, Chirnogi şi Şoldanu din Călăraşi, comunităţi în care nevoile principale identificate sunt prevenirea abandonului şcolar timpuriu, asigurarea accesului tinerilor la locuri de muncă decente şi sprijinirea sănătăţii populaţiei.
Parteneriatul este constituit din UAT Judeţul Călăraşi prin Consiliul Judeţean Călăraşi, care asigură managementul tehnic şi financiar al proiectului şi Asociaţia Centrul pentru Educaţie şi Drepturile Omului (ACEDO), care asigură susţinere în activitatea de educaţie, respectiv pe cea de abilitarea şi imputernicire a femeilor, tinerilor şi populaţiei de etnie romă.
Dintre cele 630 de persoane de etnie romă, 240 sunt copii de vârstă preşcolară şi din învăţământ primar.
Vă recomandăm să citiţi şi:
Eliberarea Insulei Şerpilor de sub ocupaţie rusă, un ajutor enorm dat de ucraineni României
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
1 Comentariu
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
jaf al banului public intr-un asa-zis proiect avand dinainte rezultatul scontat: educatia+munca la romi=0, 630 mil in buzunarele celor inhaitati la un asemenea jaf.