Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Razie în trafic. Peste 2.100 de şoferi vitezomani, lăsaţi fără permis de poliţişti

0
3 Jun 2020 14:06:16
Autor: Ionela Stănilă
Poliţia, cu ochii pe şoferii care încalcă legea FOTO Adevărul
Poliţia, cu ochii pe şoferii care încalcă legea FOTO Adevărul

Peste 4.700 de şoferi care au pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic prin depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, efectuarea de depăşiri neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor sau celorlalte vehicule şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice au rămas fără permis.

 
În perioada 25-31 mai 2020, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere, poliţiştii rutieri au acţionat la nivel naţional pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Astfel, pentru neregulile depistate în trafic, au fost aplicate 47.431 de sancţiuni contravenţionale.
 
Din totalul acestora, 21.201 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 2.896 pentru abaterile săvârşite de pietoni, 1.663 pentru abaterile săvârşite de biciclişti, 690 pentru depăşiri neregulamentare, 517 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 461 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi 279 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 4.763 de permise de conducere.
 
Dintre acestea, 2.193 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 690 pentru depăşiri neregulamentare, 517 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 461 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, 279 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi 623 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.
 
Totodată, a anunţat Poliţia Română, au fost retrase 1.332 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecţiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligaţii legale.
 
În această perioadă, poliţiştii rutieri au constatat 611 infracţiuni, din care 497 de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi 114 de altă natură. Dintre infracţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 207 au fost fapte de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, 196 au reprezentat fapte de conducere fără permis, 64 de fapte de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, 20 de fapte de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi 10 fapte de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii