Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Razie pentru verificarea maşinilor înmatriculate în alte state. Poliţia a aplicat aproape 800 de sancţiuni

1
21 Oct 2019 09:41:29
Autor: Ionela Stănilă
Razie la nivel naţional FOTO Adevărul
Razie la nivel naţional FOTO Adevărul

Aproape 3.000 de autovehicule înmatriculate în alte state, care circulă în România, au fost verificate de poliţişti, în ultimele 2 zile. Pentru neregulile constatate cu privire la aceste autoturisme, poliţiştii au aplicat aproape 800 de sancţiuni contravenţionale, au ridicat 41 de permise de conducere şi 37 de certificate de înmatriculare.

 
În perioada 18 – 20 octombrie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, are loc la nivel naţional o acţiune de verificare a modului în care proprietarii autoturismelor înmatriculate în alte state respectă legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice din România. Aproape 1.600 de poliţişti rutieri au acţionat în trafic, zilnic, în primele 2 zile ale acţiunii, fiind verificate aproape 19.500 de autovehicule, dintre care 2.898 înmatriculate în alte state.
 
De asemenea, în urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 10.193 de sancţiuni contravenţionale, din care 9.699 pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Din totalul acestora, 776 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.
 
Lipsa inspecşiei tehnice
 
Totodată, au fost reţinute 819 permise de conducere, 41 aparţinând conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state. Tot în cadrul acţiunii, au fost reţinute 327 de certificate de înmatriculare, 37 dintre acestea aparţinând conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state. Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 14 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 18 pentru lipsa asigurării răspunderii civile auto. De asemenea, poliţiştii au constatat 155 de infracţiuni, 15 dintre acestea fiind săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adycons New
21.10.2019, 10:03:40

Adevarul incepe sa semene cu fituica M.I.! "Lipsa inspecşiei tehnice" este o abatere serioasa de care insa nu am auzit pana acum! De unde pot face/cumpara/solicita/etc si eu "inspecşie" va rog? :))))))))