Remedii naturale care aduc somnul. De ce este „perna“ din plante cel mai eficient leac pentru insomnie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dificultatea de a adormi sau de a dormi suficient de mult timp pentru a ne simţi odihniţi dimineaţa următoare este o problemă care afectează din ce în ce mai multe persoane. Majoritatea se confruntă la un moment dat cu  tulburări de somn. Înainte de a apela la medicamente, este bine de ştiut că există remedii naturale care aduc somnul.


 “Somnul normal pentru fiecare persoană în parte diferă de la caz la caz. Cu toate acestea, cert este că există câţiva factori importanţi în viata fiecăruia care pot duce la astfel de tulburări. Aceştia sunt vârsta, stilul de viata, mediul înconjurător şi dieta. Pe lângă aceştia, este foarte posibil ca insomniile să fie provocate de stres, anxietate, stări de depresie sau chiar afecţiuni ca astm sau schizofrenie. Nu trebuie trecute cu vederea nici consumul de alcool sau unele medicamente”, spune dr. Cătălin Luca, medic internist, cu competenţă în apifitoterapie.

cafea

Mesele copioase nu ne lasă să dormim

Specialiştii spun că pentru a evita nopţile nedormite, în primul rând e bine să urmăm câteva sfaturi utile. Este de preferat să evităm să consumăm cafea sau ceaiuri care conţin cafeină după masă sau seara. Mesele copiase, grele, bogate în grăsimi nu ne fac decât rău.

image

Mai mult, nici nu ne lasă să dormim. Pentru a avea o noapte liniştită este de preferat să ne relaxăm înainte culcare, încercaţi sa faceţi o baie fierbinte seara sau ascultaţi  muzică.
 
 

"În caz ca simptomele insomniei persistă e bine să încercaţi şi unul dintre cele mai vechi remedii naturiste pentru tulburările de somn. Consumarea unui pahar de lapte cald înainte de culcare. Laptele de migdale, spre exemplu, stimulează creierul să producă melatonina. Acesta este un hormon care ajută corpul să regleze ciclul somn / veghe.  Şi magneziul joacă un rol important în reglarea somnului. Surse importante de magneziu sunt legumele cu frunze verzi, germenii de grâu, seminţele de dovleac, migdalele. Desigur, dacă tulburările de somn persistă, consultaţi imediat medicul de familie", spune dr. Luca.  

“Perna” din plante  este de fapt un săculeţ de pânză  în care introducem: ace de brad, frunze de dafin, flori de muşeţel, levănţică, tei şi frunze de mentă.

ceai de tei

Săculeţul se leagă şi se aşează seara pe perna pe care dormiţi, în dreptul nasului. Mirosul emanat ne ajută să ne relaxăm şi să adormim mai uşor. Şi bradul induce somnul. Se iau câteva crengi de brad şi se pun într-o vază cu apă în dormitor, lângă pat. Un ceai cald înainte de culcare face minuni. Teiul este recomandat şi dacă suferi de insomnie. Se consumă 2 – 3 căni de infuzie de tei pe zi. Pentru a prepara infuzia se folosesc 1 – 2 linguriţe de flori la 200 ml apă fierbinte. Tot pentru insomnie sunt recomandate şi băile cu flori de tei.

image


Sfaturi utile pentru o noapte liniştită:

-duceţi-vă la culcare şi treziţi-vă la aceiaşi oră în fiecare zi
-nu vă uitaţi la televizor, nu mâncaţi şi nu vorbiţi în timp ce sunteţi în pat
-dormitorul trebuie să fie ferit de zgomote şi lumină
-reduceţi stresul şi nu vă gândiţi la grijile de zi cu zi atunci când mergeţi la culcare

image


-luaţi ultima masă cu 3 – 4 ore înainte de culcare şi faceţi puţină mişcare cu 5 – 6 ore înainte de a dormi. Sedentarismul şi mâncatul înainte de culcare afectează calitatea somnului.
-evitaţi sau consumaţi în cantităţi moderate unele alimente ca şi: cafeaua, ceaiul verde, ciocolata, alcoolul, tutunul
-aerisiţi camera în care dormiţi
-dacă aţi respectat aceste reguli şi încă sunteţi treaz după 30 de minute de stat în pat cu ochii închişi, ridicaţi-vă şi staţi liniştiţi 20 de minute în altă cameră, apoi reveniţi.

Vă recomandăm şi:

Cele mai puternice „sucuri-detergent“, perfecte pentru curăţarea grăsimilor şi întărirea sistemului imunitar

Top 5 cele mai benefice sucuri de legume. Care este combinaţia-elixir capabilă să energizeze organismul în 15 minute

Planta care ne scuteşte de cardiolog. Cum se poate transforma păducelul din aliat fidel în duşman feroce al inimii bolnave

Planta-minune care tratează depresia şi scade colesterolul. Ce alte miracole pentru sănătate mai produce „regina florilor“ - sfaturile medicilor

Ceaiul de tei, un excelent medicament, poate deveni toxic. De ce este interzis bebeluşilor, gravidelor şi şoferilor şi cum se prepară corect - explicaţiile medicilor



 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite