S-a inaugurat bazinul de înot de pe malul Borcei. Cât s-a investit în construirea clădirii moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazinul de înot a fost dat în folosinţă FOTO Facebook/Marius Dulce
Bazinul de înot a fost dat în folosinţă FOTO Facebook/Marius Dulce

Călăraşiul are bazin de înot la standarde europene. Investiţia, cifrată la peste 6 milioane de lei, a fost finalizată în 4 ani.Bazinul de înot didactic a fost dat în folosinţă  în weekend.

„Am făcut probele necesare iar de vineri, 18 iunie, îl vom da spre folosinţă publicului. În primul rând ne interesează copiii şi în acest sens am încheiat un protocol cu CSS Călăraşi astfel încât cei mici să beneficieze de lecţii de nataţie de la antrenori specializaţi.

După-amiaza, după ora 16.00, bazinul va fi accesibil şi adulţilor pe bază de bilete şi abonamente ale căror tarife vor fi stabilite printr-o hotărâre a Consiliului Local Călăraşi” , a explicat Marius Dulce, primarul municipiului Călăraşi.

La  noul bazin, acces gratuit vor avea doar copiii însoţiţi de profesori. După-amiază, mai exact după ora 16.00, autorităţile spun că se gândesc ca bazinul să fie accesibil publicului pe bază de bilete şi abonamente. Tarifele vor fi stabilite prin Hotărâre de Consiliul Local şi vor fi fundamentate în baza cheltuielilor efectuate pentru funcţionarea în condiţii optime a bazinului, încercându-se astfel să se recupereze măcar o parte din costuri. 

Bani de la Compania Naţională de Investiţii

Primăria Călăraşi a predat, în vara anului 2017, în prezenţa reprezentanţilor Companiei Naţionale de Investiţii(CNI), amplasamentul pentru obiectivul de investiţii antreprenorului SC Construcţii Erbaşu SA Bucureşti. Investiţia, care se ridică la peste 6 milioane de lei, a fost realizată prin CNI.

La sfârşitul lunii iulie 2017 a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie. La începutul anului 2018, în urma demersurilor repetate ale autorităţilor locale a fost obţinută finanţarea din partea CNI, în cadrul subprogramului ”Bazine de înot”, municipiul Călăraşi punând la dispoziţie terenul, în suprafaţă de 8.127 mp, pe perioada realizării investiţiei. „Valoarea estimată a contractului pentru care CNI realizează achiziţia publică electronică este de 6.265.984 lei fără TVA, i”, anunţa la acea dată fostul primar la oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin.

Conform memoriului tehnic, clădirea are un regim de înălţime P+1, cu o suprafaţă construită de 840 mp. Demersurile pentru acest proiect au început în urmă cu trei ani când consilierii locali au aprobat proiectul de hotătâre privind transmiterea în folosinţă gratuită către Ministerul Dezvoltării Regionale a 8.124 mp. 

Va purta numele Ing.Daniel Ştefan Drăgulin

În semn de preţuire pentru munca depusă de Daniel Ştefan Drăgulin, fost primar la Călăraşiului, ucis de COVID pe 12 ocotmbrie 2020, autorităţile locale din Călăraşi au aprobat ca bazinul de înot să poarte numele acestuia.

“ E vorba de un proiect care s-a născut în timpul mandatelor sale şi la care a contribuit. Dincolo de bătăliile politice derulate cu precădere în timpul campaniilor electorale, să nu uităm să fim oameni. În calitatea sa de primar a realizat multiple acţiuni în ceea ce priveşte dezvoltarea locală, participând şicooordonând grupurile de analiză şi propuneri, prin investiţii finanţate atât din bugetul local, cât şi din fonduri naţionale şi europene” a explicat Marius Dulce.  În domeniul administraţiei locale, Daniel Ştefan Drăgulin a lăsat în urmă zeci de proiecte în curs de derulare, reuşind să atragă fonduri europene în valoare de 50 de milioane de euro.  

Daniel Ştefan Drăgulin, de 59 de ani, s-a stins pe 12 octombrie 2020, după o luptă crâncenă pe un pat de spital. Edilul de pe malul Borcei s-a infectat cu COVID-19 în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale. Din nefericire, medicii de la Institutul Matei Balş nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Drăgulin era preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Călăraşi şi a fost primar al municipiului în perioada 2012-2020. Diabetul, afecţiunea de care suferea de mai mulţi ani, dar pe care îl ţinea sub control, i-a grăbit sfârşitul.   

 

Vă mai recomandăm şi:

Relatările presei din timpul gripei spaniole din urmă cu un secol seamănă izbitor cu cele actuale

Trei sferturi dintre români nu s-au vaccinat anti-COVID. Cum vede premierul rezultatele campaniei de vaccinare 

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite