Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

"Salonul de primăvară" se deschide la muzeu. Expoziţie de pictură în ulei

0
14 Apr 2021 10:23:38
Autor: Ionela Stănilă
Expoziţia de pictură poate fi vizitată începând cu 15 aprilie FOTO Muzeul Dunării de Jos
Expoziţia de pictură poate fi vizitată începând cu 15 aprilie FOTO Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos Călăraşi vă invită joi, 15 aprilie, ora 12.00, la vernisajul „Salonului de primavară”. Evenimentul se va desfăşura la sediul muzeului din strada Progresului, 4.

”Expoziţia evocă reînvierea naturii şi bucuria cotidiană a omului de a se raporta la anotimpuri şi la transformările vieţii în general, în viziunea artiştilor plastici expozanţi, care au devenit din ce în ce mai selectivi în ceea ce priveşte lucrările care urmează a fi aşezate pe simeze. 
 
Într-o dominantă stilistică modernă şi în tehnici consacrate, plasticienii au surprins, în note cromatice particulare, elemente vizuale recognoscibile, utilizate în forma lor reală sau interpretate original. 
 
Studii laborioase ale naturii sau mai gestuale descrierii ale trăirilor interioare ale omului completează simeza Muzeului Dunării de Jos, pe care se află un număr important de lucrări. Pictură în ulei şi acrilic, acuarelă şi pastel, ceramică şi sticlă, tehnici mixte, într-un dialog vizual incitant, pot fi văzute în cadrul expoziţiei care va fi un periplu asupra elementelor simbolice ale primăverii.
 
Suprafeţele plane şi formele tridimensionale, picturalul şi decorativul se află alături într-o expoziţie de amploare”, a explicat curatorul expoziţiei, Ana Amelia Dincă.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Ce conţin dosarele pe care Armata refuză să le predea CNSAS: „N-am văzut nimic despre militari cu grad mai mare de maior“
 
Supermarketurile, restaurantele şi alţi operatori economici care nu respectă măsurile anti-Covid vor fi închise

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările