Schimb de experienţă. Proiecte de succes, finanţate prin Programul Transfrontalier România-Bulgaria 2007-2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cooperarea transfrontalieră dintre România şi Bulgaria dă roade, iar proiectele finanţate apropie comunităţile din zonele de graniţă. Fie că este vorba despre domeniul socio-cultural, al sănătăţii ori al mediului, cele 149 de proiecte, realizate până în prezent, au avut succes.



În cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 (PCT Ro-Bg 2007-2013) s-au finalizat până la acest moment 149 de proiecte, care au contribuit la apropierea oamenilor, a comunităţilor şi a economiilor zonei de graniţă dintre România şi Bulgaria.
În domeniul sănătăţii, unul din proiectele remarcabile este „Ocrotirea sănătăţii fără frontiere”, cod MIS-ETC 567, cu o valoare totală eligibilă de 69,127 Euro,  ce a ajutat la extinderea parteneriatului dintre colegiile medicale din Veliko Tarnovo şi Teleorman, precum şi a cunoştinţelor referitoare la exigenţele şi standardele internaţionale, în ceea ce priveşte ocrotirea sănătăţii transfrontaliere prin schimburi de experienţă.

Reţea de plante medicinale

În ceea ce priveste domeniul socio-cultural, mai multe proiecte şi-au pus amprenta asupra ariei eligibile a programului. Printre acestea se numară: proiectul”MedPlaNet – reţea de plante medicinale pentru creşterea avantajelor comparative a zonei transfrontaliere Călăraşi – Silistra “, cod MIS-ETC 656, cu o valoare totală eligibilă de 1.425.660 euro, ce a contribuit la dezvoltarea economică şi socială a zonei Călăraşi – Silistra, utilizând potenţialul de afaceri al plantelor medicinale aromatice şi a produselor naturale.

Colaborare în domeniul sportului

De asemenea,  proiectul „Noi jucăm în Europa”, cod MIS-ETC 892, cu o valoare totală eligibilă de 174.420 Euro, a dus la consolidarea colaborării în domeniul sportului, în zona Pleven – Olt prin stabilirea unor schimburi culturale şi de informaţii, schimburi de experienţă privind modul de lucru cu copiii şi prin crearea unui parteneriat transfrontalier în acest domeniu.

Un alt proiect de succes este „Aurul Verde al Dunării”, cod MIS-ETC 127, cu o valoare totală eligibilă de 863.514 Euro, aducând totodată o îmbunătăţire a gradului de conştientizare cu privire la protecţia mediului, a dezvoltării durabile şi a schimbărilor climatice în regiunea Călăraşi-Silistra.
 

Vă recomandăm şi:

10 argumente ale deputatului Aurel Niculae pentru noul pod peste Dunăre. De ce trebuie construit la Călăraşi

Scrisoare de la primarul Drăgulin pentru premierul Victor Ponta: Vrem pod peste Dunăre între Călăraşi şi Silistra

România şi Bulgaria vor fi unite printr-un al treilea pod peste Dunăre. Investiţia se ridică la suma de aproximativ 270 de milioane de euro

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite