Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Se fac înscrieri la academiile militare. Unde se depun dosarele pentru admitere

0
21 Apr 2021 11:17:48
Autor: Ionela Stănilă
Se fac înscrieri la academiile militare FOTO Adevărul
Se fac înscrieri la academiile militare FOTO Adevărul

Tinerii din Călăraşi, elevi în clasa a XII-a sau care au cel mult 28 de ani împliniţi în cursul anului 2021 şi diploma de bacalaureat, se pot înscrie la academiile militare şi la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” (UNAp).

Astfel, până la data de 29 aprilie 2021, ora 12.00, se fac înscrieri pentru ofiţeri (108 locuri în academiile militare şi UNAp) – învăţământ universitar militar, maiştri militari (484 de locuri) şi subofiţeri (591 de locuri) – învăţământ postliceal militar.
 
Tinerii care doresc să urmeze învăţământul universitar sau postliceal militar se pot înscrie şi pot obţine mai multe informaţii contactând un recrutor de la Biroul Informare-Recrutare care funcţionează în cadrul Centrului Militar Judeţean Călăraşi, la numărul de telefon 0242/331.955, 0732/719.861, sau la adresa de e-mail: recrutare_calarasi@mapn.ro, sau la sediul centrului din municipiul Călăraşi, strada Muşeţelului, nr. 10, bloc J24. Selecţia şi examinarea medicală se vor desfăşura după ierarhizarea candidaţilor (după examenul de admitere).
 
Admiterea se va desfăşura astfel: 23 iulie – instituţiile de învăţământ superior militar (ofiţeri), probe: matematică, informatică şi limba engleză; 1 august – subofiţeri, probe: matematică şi limba engleză; 3 august – maiştri militari,
probe: matematică şi limba engleză.
 
Pentru informaţii despre admitere (probe, tematică, bibliografie etc.), pot fi consultate metodologiile de admitere publicate pe site-urile unităţilor şi instituţiilor de învăţământ militar. Candidaţii înscrişi la medicină militară (70 de locuri la Bucureşti şi Târgu Mureş), vor susţine examenul de admitere în data de 25 iulie 2021.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
La cine şi de ce nu funcţionează 100% vaccinurile cu ARN mesager
 
Cine este tânărul ucis din gelozie cu mai multe lovituri de cuţit. Cum a scăpat iubita acestuia de mânia criminalului

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările