Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Se reiau cursele între cele două maluri ale Dunării. Feribot-ul dintre Călăraşi şi Silistra, în grafic de la 1 mai

0
30 Mar 2014 09:48:32
Autor: Ionela Stănilă
Feribot-ul a stat la mal mai bine de 3 ani
Feribot-ul a stat la mal mai bine de 3 ani

După ce în urmă cu 3 ani, circulaţia între cele două maluri ale Dunării s-a blocat, feribot-ul din Călăraşi şi Silistra are toate şansele să fie repornit. Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, a anunţat că la 1 mai se va relua traficul.

 

Sincopele apărute în activitatea de transport au la bază o serie de neînţelegeri, dar şi blocaje datorate hăţişului birocratic din România. Ultimul neajuns a fost legat de faptul că feribot-ul nu putea fi repus în funcţiune din cauza unor avize. Mai bine de 6 luni s-a aşteptat concesionarea activităţii.
Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi  anunţat  în luna afebruarie 2014 că în maximum 2 săptămâni se vor finaliza discuţiile cu partea bulgară, după ce se vor obţine autorizaţii de la Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu. ”Avem discuţii cu bulgarii, însă ei au cerut să fie schimbat locul şi vor ca trecerea să se facă numai pe teritoriul românesc. Doar că înţelegerea depinde de nişte autorizaţii pe care le aşteptăm de la Giurgiu”, spunea Filipescu.

8,3 milioane de euro, linia de transport

Inaugurarea linei de feribot dintre Călăraşi şi Silistra, care s-a realizat cu o finanţare de aproximativ 8,3 milioane euro, n-a avut succesul scontat. Blocajul apărut în 2011 s-a datorat neînţelegerilor între operatorii de transport de pe cele două maluri. Ca să resusciteze afacerea, CJ, proprietarul feribot-ului pentru care s-au plătit 600.000 de euro, caută acum investitori care să preia platforma de transport şi să se reia traversarea Dunării.

Deschiderea liniei de la Călăraşi urma să dea posibilitatea cetăţenilor să circule civilizat şi în condiţii optime între cele două ţări, reducându-se cu 300 kilometri traseul de tranzit rutier spre Orientul Apropiat pe relaţia Bulgaria – România – Moldova – Ucraina şi mai departe către ţările Baltice şi Scandinave.
 

Vă recomandăm şi:

Probleme. Feribotul dintre Călăraşi şi Silistra, ţinut la mal de o hârtie

Feribotul dintre Călăraşi şi Silistra, intrat la apă, va fi pus pe linia de plutire

UPDATE: Un feribot cu 350 de pasageri la bord s-a scufundat în apropiere de coasta de est a Papua Noua Guinee. Doar 28 de supravieţuitori

VIDEO Cel puţin 57 răniţi într-un accident de feribot produs la New York

Doi morţi şi 22 de dispăruţi, într-un naufragiu al unui feribot, în Filipine

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările