Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Secţiile ATI încep să se aglomereze. 15,58% din paturile pentru pacienţi cu SARS CoV-2, ocupate în Călăraşi

1
21 Jan 2022 12:49:24
Autor: Ionela Stănilă
Secţiile ATI se umplu din nou FOTO Adevărul
Secţiile ATI se umplu din nou FOTO Adevărul

Gradul de ocupare al paturilor destinate pacienţilor confirmaţi cu SARS CoV-2, în judeţul Călăraşi, în data de 20 ianuarie, a fost de 15,58%.  Ziua de joi a fiecărei săptămâni este ziua de referinţă pentru noul indicator care este luat în calcul pentru funcţionarea şcolilor.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) din Călăraşi, deficitul de personal, în principal medici, în unităţile sanitare cu paturi, din judetul Călăraşi, este foarte mare. Din acest motiv, numărul maxim al paturilor dedicate ATI COVID-19, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi este de 13, pentru că la celelalte spitale nu pot fi propuse paturi ATI COVID-19.
 
Două spitale sunt fără secţie sau compartiment ATI, iar la Spitalul Municipal Olteniţa şi Spitalul Orăşenesc Lehliu Gară nu există linie de gardă ATI. Aici sunt încadraţi trei medici ATi, doi la Olteniţa şi unul la Lehliu.
 
În adresa înaintată Instituţiei Prefectului Călăraşi, DSP arată că Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Pompei Samarian din Călăraşi are un deficit major în ceea ce priveşte încadrarea cu medici. Încă 26 de doctori sunt necesari pentru a asigura activitatea spitalului la capacitate maximă. Dintre aceştia, nouă sunt necesari la Terapie Intensivă, cinci în Medicina de Urgenţă, trei la Cardiologie şi Pediatrie, câte 2 doi la Neurologie şi Radiologie Imagistică şi câte unul la Boli Infecţioase şi Pneumologie.
 

Cresc infectările

 
În timp, numărul infectărilor cu SARS CoV-2 creşte alarmant. Joi, 20 ianuarie 2022, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la nivelul judeţului Călăraşi, în ultimele 14 zile, este de 1.34 la mia de locuitori, în această perioadă înregistrându-se 403 cazuri. Conform Instituâiei Prefectului, joi s-au înregistrat 116 cazuri noi de infectare. 
 
Localităţile cu incidenţă mai mare sau egală cu 2 la 1000 de locuitori sunt următoarele: 
Frumuşani-2.88
Fundeni- 2.63
Modelu - 2.63
Vlad Ţepeş - 2.62
Oraş Lehliu Gară- 2.34
Municipiul Călăraşi - 2.31 
   

 Vă recomandăm să citiţi şi:

Explozie de cazuri COVID. Peste 16.700 persoane infectate în doar 24 de ore. Câte decese s-au înregistrat

Sfaturile medicului lui Netanyahu pentru România. Medicamentul care poate face diferenţa în cazul COVID

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Caius Iulius Caesar
21.01.2022, 13:08:08

Doamna Ionela, articolul Dvs are un titlu flagrant dezinformator - 15% grad de ocupare la ATI este un procent aboslut normal nu "aglomerat". Cum veti descrie un grad de 50, 60, 70% de ocupare ? Invazie de lacuste ? Armageddon medical ? Astfel de articole ii fac si pe cititorii rezonabili sa se intrebe cata manipulare mai incape in paginile ziarului, si dau apa la moara celor care combat complet ideea de vaccinare preventiva (nu numai antiCOVID). Va dati semaa ca ruinati munca unui titan medical in domeniul vaccinarii ca Louis Pasteur pe decenii de acum inainte ? Al dvs.

+1 (1 vot)
Modifică Setările