Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Sfaturi de la poliţişti pentru prevenirea furturilor din magazine: Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat

0
8 Aug 2018 15:52:38
Autor: Ionela Stănilă
Poliţia a continuat acţiunile de informare FOTO IPJ Călăraşi
Poliţia a continuat acţiunile de informare FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii călărăşeni continuă activităţile de prevenire a furturilor din societăţile comerciale. Prima măsură, pentur descurajarea hoţilor este amenajarea, în magazinele cu autoservire, a unui colţ cu rafturi unde vor fi lăsate bagajele voluminoase ale clienţilor, care vor fi supravegheate de către un angajat.

 
Iată cele mai importante recomandări pe care le fac poliţiştii:
 
1.Persoanele care hoinăresc prin magazin în mod „dezinteresat” şi urmăresc doar vigilenţa celor care supraveghează trebuie să dea de gândit!
 
2.Atenţie sporită trebuie acordată persoanelor care pot ascunde sub vestimentaţie (rochii foarte largi, buzunare special confecţionate etc.) diverse produse!
 
3.În magazinele unde există raioane de îmbrăcăminte şi cabine de probă, personalul care supraveghează trebuie să manifeste prudenţă maximă şi să nu permită accesul în cabina de probă decât cu un singur sortiment de îmbrăcăminte şi sub strictă supraveghere!
 
4.Raioanele cu articole de mare valoare cum sunt bijuteriile, aparatura electronică etc., trebuie amplasate cât mai departe de ieşirea din magazin, în expoziţii închise sau în spatele tejghelelor!
 
5.Asigurarea unui iluminat corespunzător pe timp de noapte a uşilor de acces în magazin!
 
6.Transportul banilor trebuie făcut în condiţii de maximă securitate, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege!
 
7.Înainte de închiderea magazinului trebuie controlate toate raioanele pentru a nu oferi posibilitatea unei persoane stăine să rămână înăuntru.
 
8.La magazinele cu program non-stop, servirea pe timpul nopţii se va face printr-un geam special amenajat, nefiind permis sub nicio formă accesul clienţilor în magazin, mai ales atunci când este deservit de un singur vânzător!
 
9.Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute!
 
10.Pe timpul nopţii, magazinele trebuie să fie prevăzute cu sisteme de alarmă, să aibă închizători sigure şi grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003.
 
11. Cu cât sistemul de siguranţă va fi mai sofisticat, riscul spargerii va fi diminuat!
 
12. Totodată, trebuie avută în vedere selectarea cu grijă a personalului, ştiut fiind faptul că nu de puţine ori infractorii nu acţionează la întâmplare, ci cu sprijinul şi complicitatea personalului ce deserveşte unitatea!
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările