Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Spitalul de pe malul Borcei a primit 22 de fiole cu anticorpi monoclonali

0
15 Oct 2021 13:25:44
Autor: Ionela Stănilă
Fiolele primite din Italia au fost repartizate spitalelor de către Ministerul Sănătăţii FOTO Shutterstock
Fiolele primite din Italia au fost repartizate spitalelor de către Ministerul Sănătăţii FOTO Shutterstock

Un număr de 134 de spitale din România au primit fiole cu anticorpi monoclonani pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. La spitalul de pe malul Borcei au ajuns 22 de doze.

În contextul actual al valului 4 al pandemiei de COVID-19 este necesară asigurarea accesului bolnavilor COVID-19 cu forme usoare şi medii la tratament cu anticorpi monoclonali neutralizanţi.
 
Conform Ministerului Sănătăţii, marţi seară a fost primită o donaţie de 5.206 fiole de anticorpi din partea statului italian, ca recunoştinţă a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care ţara noastră l-a acordat în anul 2020, atunci când a trimis echipe de medici şi asistenţi medicali care au lucrat în spitale din Brescia şi Lecco.
 
Medicamentele au fost deja repartizate în 134 spitale pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19. Astfel, un număr de 5206 fiole de anticorpi monoclonali vor ajunge în 134 unităţi sanitare cu paturi pentru tratarea unui număr de 2.603 pacienţi, a transmis Ministerul Sănătăţii. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi au fost trimise 22 de fiole.
 
Repartizarea s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecţioase şi a ţinut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienţi internaţi şi cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unităţile sanitare.
 
Asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient, anunţă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Medic, mesaj pentru premierul Cîţu: Ce faceţi e nebunie curată, este criminal! O spun ca psihiatru

Experţii în sănătate susţin solicitarea de carantinare a Capitalei: Este revoltător faptul că o decizie de sănătate publică este suspendată pe criterii strict politice

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările