Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Sprijin. Şase cursuri de formare profesională organizate pentru şomeri în luna aprilie

0
31 Mar 2014 14:08:45
Autor: Ionela Stănilă
Persoanele fără loc de muncă urmează gratuit cursurile de recalificare
Persoanele fără loc de muncă urmează gratuit cursurile de recalificare

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi organizează, în luna aprilie 2014,  6 programe de formare profesională gratuite pentru cei care nu realizează venituri. 98 de şomeri se pot califica într-o meserie ce le va facilita accesul pe piaţa muncii.


Absolvenţii acestor cursuri vor primi certificate de calificare pentru meseriile de: patiser, măcelar , operator introducere, validare şi prelucrare date, confecţioner asamblor articole din textile sau comunicare în limba engleză.  

“Pentru unul dintre cursurile de (re)calificare  în meseriile de măcelar , operator introducere, validare şi prelucrare date sau comunicare în limba engleză, solicitanţii trebuie să aibă mimimum învâţământ general obligatoriu (8 clase), iar în cazul cursurilor de patiser şi operator introducere, validare şi prelucrare date pot fi înscrise şi persoane care au şcoală incompletă (mai puţin de 8 clase)”, a anunţat AJOFM Călăraşi.

Ce acte vă trebuie

Înscrierea la cursurile de (re) calificare se poate face pe baza recomandării emise de consilierul de orientare profesională al Agenţiei, recomandare însoţită de următoarele documente: act de identitate, diplomă de studii, certificat naştere, certificat căsătorie (în cazul persoanelor de sex feminism), adeverinţă medicală din care să rezulte că persoana este aptă de muncă, precum şi certificate fiscal emis de Administraţia Financiară, din care să rezulte că solicitantul nu realizează venituri. Toate  documentele vor fi prezentate în original şi copie.
 

Vă recomandăm şi:

Şomerii, aşteptaţi la selecţie. Angajatorii danezi caută culegători de mazăre

Ofertă pentru şomeri. 220 locuri de muncă, disponibile în această săptămână

Oferte de muncă pentru femei. Cele mai multe slujbe vacante sunt în industria textilă

Târg de job-uri. Peste 8.000 de şomeri, aşteptaţi la Bursa Locurilor de Muncă pe 25 aprilie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările