Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Sprijin pentru şomeri. Curs pilot de instruire pentru tinerii NEET din regiunea Sud Muntenia

0
17 Jun 2015 17:49:56
Autor: Ionela Stănilă
Prima sesiune de instruire la ADR Sud Muntenia Foto: Adevărul
Prima sesiune de instruire la ADR Sud Muntenia Foto: Adevărul

Tinerii cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, care nu sunt au un loc de muncă, beneficiază de instruire gratuită. Până pe 23 iulie, ADR Sud Muntenia, în calitate de partener în cadrul proiectului NoNEETs, organizează un curs de instruire pilot pentru tinerii NEET, sprijinindu-i astfel să îşi perfecţioneze abilităţile de dezvoltare personală şi profesională.


Proiectul multilateral „NoNEETs – Permanent Training and Assessment Programme to NEETs Young Adults for their inclusion in the labour market and EU society” (Program continuu de instruire şi evaluare pentru tinerii care nu sunt încadraţi pe piaţa forţei de muncă şi nu urmează nici un program educaţional sau de formare, pentru sprijinirea intrării acestora pe piaţa forţei de muncă) este implementat de un consorţiu format din şase parteneri (Franţa, Belgia, Spania, Italia, România şi Republica Cehă).

Acesta se derulează în perioada noiembrie 2013 – octombrie 2015, fiind finanţat de Programul de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii (Lifelong Learning Programme), în cadrul subprogramului Grundtvig, Proiecte Multilaterale.

Furnizarea de servicii de evaluare

„Obiectivul principal îl reprezintă furnizarea unor servicii de evaluare şi mentorat, cu scopul de a sprijini integrarea tinerilor adulţi pe piaţa forţei de muncă în programe educaţionale sau de formare profesională.

Cursul este gratuit, deschis, de tip interactiv, cu exerciţii practice şi discuţii libere, fiind structurat astfel încât să corespundă nevoilor de instruire ale tinerilor. Acesta cuprinde cinci module şi se desfăşoară pe durata a trei săptămâni, la sediul central al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia din strada General Constantin Pantazi, nr. 7A din Călăraşi”, a explicat Daniela Traian, director de comunicare.

Iată care sunt modulele cursului : stabilirea domeniului profesional şi dezvoltarea carierei; importanţa participării la cursuri/ seminarii în dezvoltarea carierei; tehnici de consiliere pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial; identificarea locurilor de muncă sezoniere; sesiuni de îndrumare a tinerilor NEET.
 

Vă recomandăm şi:

Consultări publice. Se lucrează la  „Strategia pentru Specializare Inteligentă în regiunea Sud Muntenia”

Seminar la ADR Sud Muntenia. Programul Operaţional Regional, cheia dezvoltării comunităţilor defavorizate

Bani europeni. ADR Sud Muntenia semneză primele contracte de finanţare pentru microîntreprinderi

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările