Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Sprijin. Tinerii sărmani sau cu dizabilităţi, susţinuţi financiar de AJOFM, pentru a-şi găsi un loc de muncă

0
4 Aug 2015 12:16:25
Autor: Ionela Stănilă
Tinerii cu risc de marginalizare socială, sprinjiniţi de stat Foto:Arhivă Adevărul
Tinerii cu risc de marginalizare socială, sprinjiniţi de stat Foto:Arhivă Adevărul

Angajatorii care încadrează în muncă tineri cu risc de marginalizare socială beneficiază lunar, pentru fiecare salariat, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de două ori valoarea indicatorului social de referinţă.

 
Tânărul cu risc de marginalizare socială, în conformitate cu prevederile Legii 76/2002, este persoana cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani, care  se înregistrează la Agenţia Teritorială pentru Ocuparea Forţei de Muncă  şi se încadrează în una dintre următoarele categorii: se află în sistemul de protecţie a copilului sau provine din acest sistem; are dizabilităţi; nu are familie sau a cărui familie nu îi poate asigura întreţinerea; are copii în întreţinere; a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate; este victimă a traficului de persoane.

Contracte pe 3 ani

Conform AJOFM Călăraşi, tinerii pot beneficia de plasare în muncă în baza unui contract de solidaritate încheiat între aceştia şi Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă. Contractul de solidaritate se pe o durată de până la 3 ani, dar nu mai puţin de un an.

Dacă la data expirării perioadei pentru care a fost încheiat contractul de solidaritate, angajatorul menţine raportul de muncă cu tânărul, atunci beneficiază lunar de o sumă în cuantum de 50% din indemnizaţia de şomaj cuvenită conform legii, pe care tânărul ar fi primit-o dacă raporturile de muncă ar fi încetat la acea dată din motive neimputabile persoanei. Suma prevăzută se acordă angajatorului pe perioada  menţinerii raporturilor de muncă, dar nu mai mult de 2 ani.
 

Vă recomandăm şi:

Angajări prin reţeaua EURES. Ospătarii şi barmanii, plătiţi regeşte în Germania

Locuri de muncă prin reţeaua Eures. Femeile de serviciu, plătite regeşte în Suedia

Angajări prin reţeaua Eures. Cum poţi să câştigi 2.200 de euro brut/lună în Germania

Angajări prin reţeaua Eures. Cum poţi să câştigi 11 euro pe oră în Germania

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările