Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Suspiciune de coronavirus la Călăraşi. Bărbatul, care prezintă febră şi dureri în gât, a fost transportat la spital. Ce spun autorităţile

0
25 Feb 2020 16:00:09
Autor: Ionela Stănilă
Bărbatul a fost transportat la Bucureşti FOTO Facebook/Cătălin Cojo
Bărbatul a fost transportat la Bucureşti FOTO Facebook/Cătălin Cojo

Prima suspiciune de infectare cu coronavirus a fost anunţată la Călăraşi de către Direcţia de Sănătate Publică. Pacientul este din municipiul Călăraşi şi prezintă tuse şi dureri în gât. S-a întors în ţară din Italia dintr-o zonă care ulterior a fost declarată focar. Este vorba despre un bărbat care locuieşte în zona 10 Nivele şi care a fost transportat la spital în condiţii de maximă siguranţă.

 
Bărbatul s-a întors recent din Italia şi aseară a început să prezinte semne de boală. "Există o persoană întoarsă dintr-o zonă care nu se afla în monitorizare la data intrării în ţară. Ulterior, în zona au fost declarate localităţi cu transmitere interumană. Pentru siguranţa persoanei şi a celor cu care a avut contact apropiat, deoarece în intervalul de 14 zile de la întoarcerea în ţară prezintă tuse şi dureri în gât, s-a procedat la izolare şi prelevare probe. Măsurile ulterioare vor fi instituite în funcţie de rezultatele de laborator. Persoana nu a vizitat una dintre localităţile care impun carantină", a anunţat DSP Călăraşi.
 
Conform prefectului de Călăraşi, Marian Stoica, este vorba despre un bărbat, în vârstă de 43 de ani, care, pe 19 februarie s-a întors din Italia, dintr-o localitate aflată la 300 de kilometri de unul dintre focare. "El ne-a solicitat ajutorul pentru că de aseară a început să se simtă rău. Acuza tuse şi durere în gât. A fost transportat la spital în condiţii de maximă siguranţă. Au fost prelevate probe şi în această noapte, mâine dimineaţă, cel târziu, aşteptăm rezultatele de la Bucureşti. Acasă, în izolare au rămas soţia şi copilul", a explicat prefectul judeţului Călăraşi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii