Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Sute de voluntari au dat startul celei mai mari împăduriri din România. În Bărăgan s-au plantat puieţi pe 5,8 hectare

0
14 Nov 2015 22:41:48
Autor: Ionela Stănilă
Sute de voluntari au participat la acţiunea de împădurire Foto:Primăria Jegălia
Sute de voluntari au participat la acţiunea de împădurire Foto:Primăria Jegălia

Startul celei mai mari acţiuni de împădurire din ţara noastră, organizată de " Plantăm fapte bune în România! " s-a dat sâmbătă, 14 noiembrie. Sute de voluntari: copii, tineri, vârstnici au ieşit la plantat de puieţi.


În toată ţară s-au demarat împăduriri simultane în 21 de judete în care s-au plantat 1.000.000 de puieţi. În comuna Jegalia, din judeţul Călăraşi, s-au plantat puieţi pe o suprafaţă de 3,8 ha. Pe o suprafaţă de peste 5 hectare, în comuna Ulmu, pe malul lacului Mostiştea, sute de oameni au ieşit la plantat puieţi. Acţiunea s-a desfăşurat tot în cadrul proiectului naţional „Plantăm fapte bune în România”. “Am fost tot timpul alături de primari în realizarea unor astfel de acţiuni deoarece judeţul Călăraşi este unul dintre cele mai slab împădurite judeţe din ţară , aproximativ 2%”, a spus Dan Motreanu, deputat de Călăraşi, prezent şi el la acţiune.

Perdea forestieră

“La Ulmu este cea de-a treia acţiune de plantare de copaci la care particip. În toamna anului 2008, împreună cu voluntarii din Ulmu am plantat o perdea forestieră de protecţie de-a lungul drumului judeţean. În anul 2011, în cadrul programului ”România prinde rădăcini” am reuşit să plantăm peste 5 hectare de pădure. Primarul Nelu Negoiţă este în funcţie din anul 2008 şi a reuşit până acum să împădurească 14 hectare de teren. Îl felicit pentru acest lucru şi îi invit şi pe alţi primari să se implice în astfel de acţiuni”, a spus politicianul.
 

Vă recomandăm şi:

Împădurire. A început plantarea pomilor pentru protecţia Autostrăzii Soarelui

Tăşuleasa Social pregăteşte cea mai mare acţiune de împădurire din Transilvania

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările