Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Tânăra de etnie romă care a murit subit în Anglia a fost adusă adusă acasă. Familia din Chirnogi se pregăteşte de înmormântarea creştinească

3
29 Feb 2020 09:02:07
Autor: Ionela Stănilă
Emilia a fost adusă acasă în sicriu FOTO Alin Ceacărăscu
Emilia a fost adusă acasă în sicriu FOTO Alin Ceacărăscu

Trupul neînsufleţit al unei tinere de etnie romă din comuna Chirnogi a fost adus acasă, la aproape 3 săptămâni de la deces pentru a fi înmormântat creştineşte. Emilia Mirela Păun, de 31 de ani, a murit subit, în condiţii misterioase în Anglia, pe 11 februarie. Repatrierea s-a făcut în urma eforturilor depuse de către Partida Romilor din Călăraşi.

O tânără, în vârstă de 31 de ani, de etnie romă, din judeţul Călăraşi, şi-a găsit sfârşitul în Anglia, unde plecase la muncă pentru a asigura un trai decent familiei sale. Vestea morţii Emiliei a căzut ca un trăsnet la Chirnogi.

Devastaţi de durere, fraţii şi părinţii femeii au cerut ajutor pentru a putea repatria trupul femeii, costurile de transport, de aproximativ 5.000 de euro, fiind prea mari pentru puterea financiară a familiei. Alin Ceacărăscu, consilier în cadrul Prefecturii Călăraşi şi preşedintele Partidei Romilor, a făcut toate demersurile necesare pentru aducerea în România a trupului neînsufleţit.

De asemenea, Partida Romilor Călăraşi a lansat şi un apel umanitar pe o pagină de socializare pentru strângerea sumei necesare repatrierii trupului neînsufleţit.
 

Repatrierea trupului s-a făcut cu sprijinul Partidei Romilor Călăraşi şi Primăria Chirnogi, care au fost în legătură permanentă cu autorităţile. " Prefectura judeţului Călăraşi, Biroul Judeţean pentru Romi, Primăria Chirnogi, Consulatul României în Marea Britanie au colaborat pentru repatrierea corpului neînsufleţit. S-au făcut demersuri la toate autorităţile pentru a obţine documentele necesare repatrierii. Este un proces complicat, dar important este acum faptul că trupul Emiliei a fost repatriat pentru ca familia să poată face o înmormântare creştinească deoarece familia nu avea nicio posibilitate financiară. Cred că prin credinţă, iubire, muncă se poate. Atunci când te uneşti să faci bine rezultatele apar. Arătăm că ne pasă de cetăţenii români de etnie romă", a explicat pentru Adevărul Alin Ceacărăscu, preşedintele Partidei Romilor din Călăraşi, de profesie jurist.

 
Pe 11 februarie, Emilia Mirela Păun, din comuna călărăşeană Chirnogi, a fost găsită fără suflare în baia locuinţei din Bradford. Emilia Păun, femeia care a decedat în condiţii misterioase, suferise cu puţin timp în urmă o intervenţie chirurgicală la un spital din România pentru extirparea unei chist. Se pare că au intervenit complicaţii în urma operaţiei şi din cauza unei hemoragii interne, aşa cum s-a stabilit în urma necropsiei, s-a produs decesul. Iniţial s-a simţit bine şi a plecat în Anglia, acolo unde îşi câştiga pâinea cinstit. La scurt timp după ce a ajuns în străinătate a murit. Ea a fost găsită fără suflare în baie de către colegele de apartament. Emilia a lăsat în urmă o fiică, în vârstă de 15 ani. Tragedia este cu atât mai mare cu cât soţul femeii a murit în urmă cu câţiva ani. Fratele femeii, Dan Marius Cristian a povestit pentru Adevărul că sora sa plecase recent în Anglia pentru a reînnoi actele. "Se operase în urmă cu o lună de un chist şi părea să se simtă bine. Chiar era bucuroasă că au fost rezolvate problemele de sănătate. Era bine, pe picioare, A mers în Anglia să-şi rezolve nişte probleme cu actele, pentru că ea lucrase mulţi ani în străinătate, şi atunci s-a întâmplat nenorocirea. Noi  am primit un telefon de la una dintre femeile cu care locuia şi ne-a spus atât: Sora ta a fost găsită moartă în baie. Am fost devastaţi de această veste", a explicat bărbatul. trupul neînsufleţit al Emiliei va fi înmormântat creştineşte în următoarele zile la Chirnogi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Stefan din Nord
29.02.2020, 09:26:21

Discriminare De ce trebuia sa mentionati musai ca-si castiga painea in Anglia cinstit ?

+1 (1 vot)
Matei Basarab
29.02.2020, 09:27:40

Cinstit este sa muncesti oriunde, orice. Si spartul usilor, buzunarit tot o munca este.

+1 (1 vot)
tomas frank
29.02.2020, 11:39:05

Dumnezeu s-o ierte ! Poate a fost un om muncitor si cu caracter !