Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Totul pentru nevoile călărăşenilor. Toaletă publică de 80.000 de lei în parcul Dumbrava

0
21 Apr 2013 18:53:57
Autor: Ionela Stănilă
Parcul Dumbrava, locul unde urmează să fie construit wc-ul
Parcul Dumbrava, locul unde urmează să fie construit wc-ul

Urmând modelul altor oraşe din ţară, şi la Călăraşi autorităţile locale se gândesc să “arunce” bani pe fereastră. Mai exact, într-o toaletă publică. În bugetul pentru anul 2013, Primăria a alocat aproximativ 80.000 de lei pentru construirea unui wc public în parcul Dumbrava.

Autorităţile locale sunt hotărâte în aloce în acest an aproximativ 80.000 de lei pentru construirea unui wc public în parcul Dumbrava, la fel de scump ca un apartament cu două camere în Călăraşi. Primarul oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin, a declarat că doreşte să construiască o toaletă modernă pentru călărăşeni, iar preţul va fi discutat. “Un preţ care se licitează nu va ajunge la 80.000 de lei pentru un wc. Nu va costa atât”, a spus primarul. Deocamdată, construcţia se află doar la stadiul de intenţie, urmează punerea la punct a documentaţiei şi cel mai important găsirea constructorului cu cel mai scăzut cost de execuţie.

Pro şi contra

Ca în orice situaţia, călărăşenii au păreri împărţite. “ Ar fi o investiţie necesară, însă preţul pare ridicat. Mai bine sunt direcţionaţi banii către modernizarea Variantei Nord-şoseaua de centură a oraşului. E plină de gropi şi doar se fac peticiri”, spune Mihai Popa(69 de ani), pensionar. Ioana Sandu(25 de ani, vânzătoare, mama unei fetiţe de 3 ani, crede că astfel va dispărea şi mizeria din parc. “Este utilă o toaletă, pentru că în orice oraş civilizat există astfel de locuri. Mi se pare demnă de salutat investiţia. Despre cost, ce să zic? Nu mă pricep, probabil Primăria ştie mai bine cum stau lucrurile”.

Vaslui şi Baia Mare

Şi la Vaslui, în urmă cu aproape doi ani a fost construită o toaletă publică, amplasată în Parcul Copou. Edilii au alocat din bugetul local nu mai puţin de 80.000 de lei pentru wc-ul public. „Sigur că toaletele ecologice ar fi fost mai ieftine, însă iarna nu poţi să le foloseşti, iar în Copou oamenii vin atât vara, cât şi iarna. Este totuşi o investiţie permanentă, amenajată special pentru a putea fi folosită şi de persoanele cu handicap. Din păcate nu am reuşit să montăm şi o centrală termică pentru ca cei care o utilizează să beneficieaz şi de apă caldă“, au explicat edilii. O astfel de toaletă există şi la Baia Mare din 2010, în centrul vechi al oraşului, Şi aici s-au cheltuit 80.000 de lei pentru amenajare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările