Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Trei lansări de carte la Muzeul Municipal miercuri, 23 octombrie

0
21 Oct 2019 09:02:04
Autor: Ionela Stănilă
Lansări de carte la Muzeul Municipal Călăraşi FOTO Facebook/PMC
Lansări de carte la Muzeul Municipal Călăraşi FOTO Facebook/PMC

Miercuri, 23 octombrie  2019, ora 17.00, la Muzeul Municipal Călărasi, va avea loc lansarea volumelor ”Cartea secretelor” de Eugen Ovidiu Chirovici, ,,România înainte şi după Mareşalul Antonescu” şi ,,Operaţiunea Oculta” de Florian Bichir. Alături de autori vor fi prezenţi reprezentanţi ai Editurii RAO.

 
Organizatorii evenimentului sunt Muzeul Municipal Călăraşi din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi, Direcţia Judeţeană pentru Cultură a Judeţului Călăraşi, Editura RAO şi Biblioteca Judeţeană ,,Alexandru Odobescu”.
 
Eugen Ovidiu Chirovici (n. 11 mai 1964, Făgăraş, judeţul Braşov) este de profesie economist, scriitor şi jurnalist român şi a îndeplinit funcţia de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România în perioada noiembrie 2003 - noiembrie 2010.
 
A publicat peste 1000 de articole în România şi străinătate şi este autorul a cinci romane şi mai multe cărţi de eseistică şi istorie economică. Ca scriitor a debutat în 1989 cu proză scurtă în România Literară, Astra, Vatra, Luceafărul, iar primul său roman, Masacrul, a fost vândut în 1991, în 60.000 de exemplare. Au urmat mai multe succese literare, printre care Comando pentru general (bestseller), Spectacolul reformei văzut de la galerie. România, zece ani după...(o istorie economică şi politică a primei decade postdecembriste), Naţiunea virtuală (eseu despre globalizare). În anul 2005, începe colaborarea cu Editura RAO, publicând: Misterele istoriei: religie, politică şi bani, A doua moarte, Suflete la preţ redus şi La broasca leşinată, Noua economie: ABC pentru viitorii milionari, Puterea, Labyrinth.com, Voodoo, Pulbere Neagră, Hoodoo Creek, Cine a ucis-o pe Nora Jones ?, Sanitarium. Locul în care nimic nu este ce pare a fi, O amintire de la Paris. Începând cu anul 2013, Eugen O. Chirovici s-a dedicat complet scrisului.
 
Florian Bichir (n. 29 iulie 1973) este un istoric şi publicist român.
Doctor în în ştiinţe politice, doctor în teologie. Absolvent al Colegiului Naţional de Apărare. Cadru didactic în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I” Cercetător ştiinţific al Academiei Române, Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană Iaşi, Membru al Comisiei Române de Istorie Militară .                                                    
În perioada 2012-2018 a fost membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), cu rang de ministru secretar de stat.
 
Din 1991 lucrează în presa scrisă: „Dreptatea“, „Viitorul românesc”, „Ora”, „Baricada” şi „Tinerama”. Din 1997 până în 2009 este angajat al cotidianului „Evenimentul Zilei” ca senior-editor şi ulterior publicist-comentator. Din 2009, editor coordonator iar din 2011, editorialist. Numeroase apariţii în emisiuni TV.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii