Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Uimitorul efect al lăptişorului de matcă. „Rolls-Royce-ul“ produselor apicole care ne întinereşte, cui şi de ce este interzis

1
22 Jun 2016 04:00:26
Autor: Ionela Stănilă
Lăptişorul de matcă, un produs apicol excepţional FOTO Adevărul
Lăptişorul de matcă, un produs apicol excepţional FOTO Adevărul

Cu efecte extraordinare în bolile degenerative ale sistemului nervos, lăptişorul de matcă ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind, în opinia specialiştilor în nutriţie, unul din cele mai puternice stimulatoare ale celulelor stem.

Numit şi ”elixir al tinereţii”, lăptişorul de matcă previne şi tratează o serie de afecţiuni, dar are şi un rol important în regenerarea organismului. Este un tonic general, fizic şi psihic. Lăptişorul de matcă reprezintă o adevărată fabrică de substanţe nutritive sau, aşa cum îl numeşte Dr. Gillian Mc Keith, nutriţionist de excepţie, el este “Rolls Royce-ul” derivatelor apicole.

Studiile efectuate recent de cercetătorii japonezi au confirmat faptul că lăptişorul de matcă are într-adevăr efecte de regenerare a celulei nervoase şi are efecte extraordinare în bolile degenerative ale sistemului nervos.

“Capacitatea lăptişorului de matcă de întărire a sistemului imunitar este remarcabilă. Acest “elixir al tinereţii” este unul dintre cele mai puternice stimulatoare ale celulelor stem. Printre efectele remarcabile ale curelor cu lăptişor de matcă amintim:longevitate, refacerea celulelor nervoase, efect antitumoral (atât profilactic cât şi terapeutic), vitalitate, fortifierea sistemului imunitar, epuizare fizică şi intelectuală, reglator hormonal, tratarea infertilităţii, echilibrant emoţional, mental şi fizic,  excelent tonic nervos, tratarea anemiei – prin stimularea producerii de globule roşii, antioxidant”, explică dr. Cătălin Luca, medic medicină internă, cu competenţă în apifitoterapie.

Tot specialistul avertizează ca pacienţii cu boli grave precum cancer, scleroza multiplă, afecţiuni hepatice, boala Parkinson sau Alzheimer să consulte un medic înainte de a începe o cură cu un astfel de produs.

Patru beneficii extraordinare

Protejează organismul de infecţii. Lăptişorul de matcă are virtuţi antibiotice, substanţele conţinute de el ajutând la prevenirea unor infecţii precum cele cu bacilul Koch (care produce tuberculoza), cu bacilul E. coli (care poate da enterocolită), cu stafilococul auriu (cauzează diverse infecţii, precum foliculita) şi cu alţi germeni infecţioşi. Pe lângă efectul antibiotic, acesta are proprietăţi antivirale şi antiinfecţioase, întărind sistemul imunitar.

Combate oboseala. Este un tonic general, având efect regenerator asupra organismului. Este indicat în astenie, în refacerea după boală sau după o intervenţie chirurgicală, în perioadele de efort fizic şi intelectual intens. Este ideal în special pentru cei care au o alimentaţie deficitară şi pentru cei cu o stare de slăbiciune generală, dar şi cu anxietate sau cu depresie. Este bine să nu iei lăptişorul în a doua parte a zilei, pentru că, fiind energizant, poate da insomnie.

Stopează căderea părului. Conţinutul bogat în vitamine şi în minerale recomandă lăptişorul de matcă în cosmetică, atât în tratamente interne, cât şi externe. Administrat intern, acesta reduce seboreea excesivă şi opreşte albirea prematură a părului. Amestecat cu miere de albine, lăptişorul de matcă ajută la stoparea căderii părului.

Are efect antiinflamator. şi accelerează vindecarea inflamaţiilor articulare de origine reumatică. Totodată, ajută la reducerea nivelului colesterolului rău din sânge şi acţionează benefic în afecţiunile cardiace, psihice şi nervoase. Accelerează vindecarea rănilor şi a oaselor lezate.


Vă recomandăm şi:

Ce păţim când avem lipsă de fier în organism şi cum trebuie să ne tratăm. Oboseala, primul semnal de alarmă

Alimentul-minune pentru copiii anemici şi cardiaci. Castanele, cea mai bună sursă de vitamine, ne protejează de infarct

Fructul care face minuni: întinereşte, previne balonarea şi ajută în curele de slăbire – şase motive pentru care să mănânci ananas

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gogutu
22.06.2016, 13:02:03

Cokliţilor la glagorie cine a fost apicutor ca să faceţi comparaţia, inginerul Rolls sau Royce?!

Modifică Setările