Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Unde a concertat cel mai mare cor din lume. 64 de membri ai celebrului Ansamblu Alexandrov, dispăruţi în tragedia aviatică de la Soci

2
25 Dec 2016 11:17:15
Autor: Ionela Stănilă
Corul Armatei Roşii a venit în România în această toamnă FOTO Infomusic
Corul Armatei Roşii a venit în România în această toamnă FOTO Infomusic

64 de membri ai celui mai cunoscut cor din lume au fost daţi dispăruţi în Marea Neagră, chiar în ziua de Crăciun, după ce aeronava în care se aflau a dispărut de pe radarele turnurilor de control ale aeroporturilor la scurt timp după ce a decolat din staţiunea Soci.


Aeronava avea la bord 84 de pasageri şi opt membri ai echipajului. Printre pasageri se aflau şi membri ai corului Alexandrov, cunoscut şi sub numele de Red Armu Choir. Celebrul cor este cunoscut în întreaga lume şi a susţinut un concert şi în Bucureşti, în toamna acestui an.

Ansamblul Alexandrov, marele cor al Armatei Roşii, a venit la Bucureşti şi a susţinut un concert la Sala Palatului. Spectacolul a fost unul excepţional: corul a pregătit un recital de excepţie, din care nu au lipsit cele mai consacrate piese ruseşti, dar şi reinterpretări ale celor mai cunoscute melodii de la Queen şi The Beatles.

Corul Alexandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Data înfiinţării este considerată ziua de 12 octombrie 1928, atunci când a avut loc şi primul concert pe scena Casei Centrale a Armatei Roşii. În acele timpuri, ansamblul era format din doar 12 persoane. La jumătatea anilor ‘30, corul număra deja aproape 300 de membri, iar renumele său depăşise demult graniţele Uniunii Sovietice.

Turneu în 60 de ţări

Corul Ansamblului Alexandrov este renumit pentru fineţea şi puritatea interpretării muzicale academice, plină de emoţie, artă şi înzestrare vocală. Muzica Ansamblului combină cu succes instrumentele populare ruseşti – donara, balalaica şi acordeonul cu butoane – cu instrumentele de suflat din metal şi lemn.
Din palmaresul impresionant pe care Ansamblul Alexandrov l-a adunat de-a lungul existenţei sale merită amintite câteva realizări de excepţie: în anul 2004, Ansamblul a susţinut un concert de neuitat la Vatican, primind binecuvântarea Papei Ioan Paul al II-lea. În 2007, Ansamblul Aleksandrov a concertat pentru N.A.T.O, chiar la sediul Alianţei Nord Atlantice de la Bruxelles.

În 2008, au fost aniversaţi 80 de ani de existenţă ai Ansamblului, printr-un turneu pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice şi în aproape 60 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America, notează Infomusic.
Corul Armatei Roşii îşi are sediul în inima Moscovei, în centrul istoric, lângă Piaţa Roşie, la câteva sute de metri de Teatrul Balşoi şi de turnurile Kremlinului. Sub conducerea dirijorului Viktor Eliseev, Corul Armatei Roşii susţine peste 250 de spectacole pe an.

Generalul Viktor Eliseev este dirijorul corului din 1974 şi a susţinut show-uri în peste 50 de ţări alături de Corul Armatei Roşii, care este marcă înregistrată în 32 de state.
Red Army Choir are dimensiunea unui ansamblu, cu 350 de membri, printre care se numără solişti, dansatori, muzicieni, coregrafi şi dirijori. În general, pentru spectacolele de peste hotare, Corul Armatei Roşii călătoreşte cu 100 de artişti.

Tragedia din ziua de Crăciun

Duminică dimineaţă, un avion rusesc, cu 92 de oameni la bord, s-a prăbuşit la doar câteva minute după decolarea din staţiunea Soci de la Marea Neagră. Aeronava transporta jurnalişti şi o cunoscută formaţie de muzică militară, corul Alexandrov al Armatei Roşii, care trebuia să ajungă în provincia siriană Latakia pentru a susţine un concert de Anul Nou pentru soldaţii ruşi din Siria.

Ministerul rus al Apărării a publicat lista celor aflaţi la bordul avionului: opt membri ai echipajului, opt militari, nouă jurnalişti, 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov, doi oficiali civili şi o reprezentantă a unei organizaţii umanitare internaţionale.

Printre victime se numără şeful ansamblului muzical militar, Valeri Khalilov, şi şeful departamentului Cultură al Ministerului rus al Apărării, Anton Gubankov, potrivit RT.com.
Elizaveta Glinka (Doctor Liza), director executiv al organizaţiei umanitare Fair Aid International Public Organization, se afla la bord, potrivit Russia Today.


Vă recomandăm şi:

Un avion rusesc, cu 92 de oameni la bord, s-a prăbuşit în Marea Neagră. Aeronava se îndrepta spre Siria

Un avion al Ministerului rus al Apărării s-a prăbuşit cu 39 de oameni la bord. Toţi au supravieţuit

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Andro Pauza
25.12.2016, 11:58:37

“Ave Maria” interpretată de Corul Armatei Roșii face orice fel de comentariu inutil. Dumnezeu să-i odihnească în pace! http://bit.ly/2it0e0m

dracon
25.12.2016, 15:39:48

Dumnezeu sa-i ierte !