Văduva „regelui mezelurilor“, fondatorul imperiului Aldis, îngerul nevoiaşilor din Bărăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bogată femeie din Bărăgan este recunoscută pentru mărinimia sa. Deşi nu face paradă din acest lucru, Alina Naghi, văduva fondatorului imperiului Aldis, se simte un om împlinit atunci când dăruieşte.

Trecută printr-o tragedie cumplită în urmă cu 3 ani când soţul său, George Naghi, fondatorul imperiului Aldis, a sfârşit fulgerător într-un accident nautic pe braţul Borcea, Alina(57 de ani) a găsit puterea să se reinventeze. Rănită şi ea în accident, pe când cei doi se aflau la o plimbare cu barca pe Dunăre, văduva “regelui mezelurilor” şi-a revenit spectaculos. Conduce cu mână de fier una dintre cele mai mari fabrici de mezeluri din ţară, cu aproximativ o mie de angajaţi şi sare în ajutorul oamenilor atunci când sunt la ananghie. “Este sufletistă, generoasă, o femeie cu credinţă în Dumnezeu care înţelege nevoile de zi cu zi. Nici nu apuci să deschizi gura că imediat sare în ajutor”, povesteşte Sorin Danciu, directorul Direcţiei de Cultură Călăraşi, un apropiat al familiei Naghi.

Excursii, vacanţe şi lădiţe cu mezeluri

Nicio sărbătoare din calendar nu este uitată de Alina Naghi, soţia fostului patron al imperiului Aldis din Călăraşi. Fie că oferă daruri nevoiaşilor şi copiilor de Crăciun, Paşte, 1 iunie sau de Moş Nicolae, Alina Naghi nu trece cu vederea pe nimeni. Familia Naghi a donat bani pentru mai multe lăcaşuri de cult şi chiar pentru restaurarea picturii de la biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, de la Volna.

Societatea pe care o conduce se implică în tot felul de campanii umanitare, iar de sărbători coşurile cu produse Aldis ajung în toate colţurile ţării. Şi la evenimentele organizate la Călăraşi, Alina Naghi aduce daruri. La gala culturala a anului 2014, au fost oferite premiile “George Naghi”, în valoare de 500 şi 1.500 de lei. De asemenea, de Crăciun şi de Paşte a oferit excursii la Ierusalim, în cadrul mai multor emisiuni TV, precum şi câte o săptămână de vacanţă pe litoralul bulgăresc. “La un post de televiziune a oferit 10 premii pe săptămână constând în lădiţe cu produse Aldis şi câte 500 de lei, totul în memoria lui George Naghi, nu cu intenţie publicitară”, spune Sorin Danciu.

Lecţia de generozitate

Actele de caritate au fost dintotdeauna o obişnuiţă în familia Naghi. Este şi cazul unui bărbat din localitatea Codlea, judeţul Braşov, diagnosticat în urmă cu 5 ani cu cancer în stadiul 4 şi cu şanse de viaţă doar 3 luni. Soţia sa, Maria, nu are cuvinte de mulţumiri la adresa familiei Naghi care i-a ajutat cu bani. „Doamna Alina a apărut ca un înger în viaţa noastră, în 2009, la o clinică din Viena, unde l-am dus pe soţul meu pentru a-l trata. Sunt convinsă că s-a sfătuit cu domnul George pentru a ne ajuta. Mă voi ruga întotdeauna pentru sănătatea dânsei. Regret nespus tragedia prin care au trecut. Păcat că dânsul s-a prăpădit!“, a povestit femeia.

„M-a învăţat să mă rog”

Alina Naghi se trata la Viena pentru atacuri de panică şi, întâmplător, a cunoscut-o pe fiica Mariei. „Fiica mea discuta la telefon, pe balconul clinicii, iar Alina Naghi a auzit-o vorbind româneşte. A venit la ea şi s-au împrietenit. Aflând delicata situaţie în care ne aflam, s-a oferit să ne sprijine. Am fost emoţionată de acest gest şi îi voi rămâne recunoscătoare toată viaţa“, a spus Maria. Acesta a cunoscut-o, ulterior, pe Alina Naghi şi spune că a impresionat-o bunătatea şi modestia de care a dat dovadă. „Când a aflat suferinţa soţului meu, a început să plângă şi să ne încurajeze. M-a îmbrăţişat şi m-a învăţat să mă rog pentru ca soţul meu să depăşească acest necez. Este o femeie credincioasă şi cu un suflet extraordinar“, a povestit femeia.
În prezent, după multe tratamente costisitoare în străinătate, soţul femeii se simte din ce în ce mai bine. Boala a intrat în remisie, iar el şi-a reluat activitatea profesională.

A dărui înseamnă a primi

Modestă din fire, Alina Naghi nu doreşte să bată monedă pe firea sa milostivă. Spune că a dărui i se pare lucrul cel mai de preţ, atunci când omul se află într-o situaţie delicată. „M-am implicat de foarte multe ori în ajutorarea celor cu probleme. E greu să treci prin astfel de situaţii. A dărui înseamnă a primi, indiferent că ai mult sau puţin. În numele lui George Naghi vă asigur că veţi găsi, în continuare la noi, ca şi până acum, tot sprijinul solicitat atât pentru miile de cazuri sociale, cât şi pentru proiectele comunităţii, acţiunile culturale, toate cele în care Dadi, aşa va rămâne George în sufletul meu, s-a implicat, proiecte pe care le-a sprijinit din tot sufletul său”, sune Alina Naghi.

Imperiul, clădit acum 23 de ani

Bazele imperiului Aldis au fost puse în anul 1991 de către răposatul George Naghi, fost lucrător în alimentaţie publică. În timp, Aldis a devenit un brand românesc de succes, în plină expansiune, atât pe piaţa românească, cât şi pe cea europeană. Pe lista proprietăţilor deţinute de familia Naghi se  află o pensiune agroturistică cu 30 de camere, o investiţie de aproximativ opt milioane de euro. Firma Aldis, fondată după Revoluţie, la care în prezent sunt angajaţi o mie de oameni, reprezintă o investitie de circa 70 de milioane de euro. Aldis Călăraşi se află printre marii jucători de pe piaţa procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro în 2010, procesând 15.000 de tone de carne/an. Familia Naghi figura în urmă cu 3 ani în topul Forbes cu o avere de 28 milioane de euro.

Vă recomandăm şi:

Aldis, marca înregistrată a Călăraşiului

De 1 decembrie, cel mai mare producător de mezeluri din România vrea în Cartea Recordurilor. Aldis pregăteşte un cârnat de 60 de kilometri şi 45 de tone

Cum a petrecut miliardarul George Naghi fatidica zi de 7 august 2011. Ultimele cuvinte ale patronului Aldis: „Aşteptaţi-ne, venim repede!“

Imperiul Aldis, salvat de văduva milionarului George Naghi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite