Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Valabilitatea permiselor de conducere, prelungită în perioada stării de urgenţă

0
26 Mar 2020 11:01:43
Autor: Ionela Stănilă
Valabilitatea documentelor se prelungeşte în perioada stării de urgenţă FOTO Adevărul
Valabilitatea documentelor se prelungeşte în perioada stării de urgenţă FOTO Adevărul

În contextul social actual privind prioritatea limitării răspândirii coronavirusului, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a anunţat că se prelungeşte valabilitatea documentelor pe peioada stării de urgenţă.

 
În conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Preşedintelui României nr.195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, se menţine valabilitatea documentelor eliberate de autorităţile publice care expira pe perioada stării de urgenţă.
 
În acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv: permisele de conducere, autorizaţiile de circulaţie provizorie precum şi dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare şi permiselor de conducere care vor expira pe perioada stării de urgenţă vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgenţă.
 
Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgenţă - conform dispoziţiilor art.12 alin.(1) din Ordonanţa Militară nr.3 din 24.03.2020.
 
Aceleaşi reglementări se vor aplica şi documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare/ examinare/ preschimbare permis de conducere (ex.certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată - fisa medicală, dosar şcolarizare etc.,) care vor expira pe perioada stării de urgenţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii