Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Videoclipul „fierbinte“ lansat de Aza, frumoasa de 17 ani care s-a remarcat la „Vocea României“. Cântecul este produs de managerul Lidiei Buble

0
30 May 2016 13:13:25
Autor: Ionela Stănilă
Gabriela Amzaru, alias Aza, o adolescentă talentată din Călăraşi FOTO Facebook Gabriela Amzaru
Gabriela Amzaru, alias Aza, o adolescentă talentată din Călăraşi FOTO Facebook Gabriela Amzaru

Gabriela Amzaru, o tânără de 17 ani din Călăraşi, semifinalistă la Vocea României 2015, a lansat un single intitulat „Uşor, uşor“, sub numele de scenă Aza. Cântecul este produs de managerul muzical Adrian Sînă, cel care a făcut-o celebră pe Lidia Buble.

Colaborarea lor se numeşte ”Uşor, uşor” şi are mari şanse să devină hit. Cei doi au lucrat împreună ultimul album Akcent, ”Love The Show”. Aza, pe numele ei Gabriela Amzaru, cântă şi pe piesa ”Phou Phou” de pe album. 

Aza, fostă concurentă la Vocea României, a lansat primul single în colaborare cu Adrian Sînă. Melodia se numeşte ”Uşor, uşor” şi a fost produsă în studioul Akcent Music. Lasarea primului single - ”Uşor, Uşor”, o piesă cu suflu tineresc şi un videoclip inspirat de clipurile adolescentine filmate în Statele Unite, a fost lansat recent Vocea Azei este pusă în valoare printr-o linie melodică semnată de Adrian Sînă şi Sandra N.

"Această colaborare pentru mine înseamnă foarte mult. Este prima mea piesa cu videoclip lansată pe piaţă. Am emoţii, bineînţeles, dar sunt constructive. Mulţumesc echipei care s-a ocupat de mine pentru toate eforturile depuse şi, nu în ultimul rând lui Adrian Sînă. Sunt foarte fericită că am o colaborare cu studioul Akcent Music. Îmi doresc mult ca această piesă să aibă un succes aparte", povesteşte Gabriela.

Adolescenta spune că a fost remarcată de Adi Sînă anul trceut, în timp ce se afla la "Vocea României". "M-a invitatr la studio, unde am mers însoţită de mama mea, iar colaborarea a decurs firesc. Mi-a lăsat o impresie foarte bună, refuzasem câteva colaborări cu mai multe trupe, însă el mi-a inspirat încredere. La scurt timp am revenit  la studio şi am semnat contractul. Când am ajuns, am înregistrat un demo ca probă , apoi imediat mi-a arătat şi piesa " Uşor, uşor " şi am înregistrat-o. La versuri am lucrat împreună, iar videoclipul a fost realizat la Centrul Sportiv Apollo din Bucureşti", spune adolescenta.

Premii şi trofee

Cu un palmares impresionant de premii şi trofee, Gabriela Amzaru, pasionată de muzică şi dans, a ajuns să fie remarcată de cei buni compozitori din România. Marius Ţeicu şi regretatul Cornel Fugaru i-au îndrumat paşii în lumina reflectoarelor.La 17 ani, adolescenta, care îşi împart viaţa între scenă şi şcoală este unul dintre tinerii talentaţi ai Călăraşiului. În 2015 ea a reuşit să câştige „Trofeul Tinereţii” la festivalul de la Amara, pentru Călăraşi, după 44 de ani.

În cele peste 4 decenii, niciun interpret din oraşul de pe malul Borcei nu a mai câştigat mare premiu la cel mai longeviv festival de muzică uşoară din Bărăgan.

“Nu exagerez dacă spun că muzica este viaţa mea. De la vârsta de 4 ani, de când am început să studiez serios, am înţeles că voi face carieră în acest domeniu. E greu, dar e strălucitor, nimic nu se compară cu aplauzele publicului şi cu bucuria oamenilor cărora le aduci fericirea în suflet”, spune adolescenta.

Sacrificii şi multe piedici, pe drumul spre succes

Drumul însă până la succesul de azi a fost dificil, cu piedici, multe sacrificii, nopţi nedormite şi resurse materiale puse la bătaie de familia fetei. „Părinţii m-au înţeles, m-au sprijinit mereu şi au fost întotdeauna alături de mine. De la vestimentaţiile pentru scenă, până la deplasările la competiţii, lecţiile de canto. Satisfacţiile au fost însă pe măsura muncii depuse. Din copilărie am fost remarcată şi, graţie vocii pe care mi-am dezvoltat-o alături de mari artişti, am reuşit să promovez”, povesteşte Gabriela.Premiile la concursuri, apariţiile TV sau în reviste au adus-o pe Gabriela, fata din Călăraşi, în lumina reflectoarelor. „Toate premiile sunt foarte importante pentru mine deoarece fiecare dintre ele m-a ambiţionat să merg mai departe. Am câştigat premiul special, în 2006, la Mamaia copiilor, premiul I la Festivalul Millennium, în 2007, Fantezia toamnei, premiul I, în 2007, Portativul veseliei, premiul I.

Mai sunt multe alte distincţii, printre care pot să mai amintesc Eurovision, în 2009, premiul IV, Cerbul copiilor, în 2009, menţiune, “Mamaia copiilor", în 2009, locul II, spune Gabriela Amzaru. Printre ultimele premii obţinute se află "Bravo te face star", de la revista Bravo, Trofeul MIX MUSIC la Festivalul “Flori de Mai” , Trofeul “Podloska Nuta”, din Polonia, Trofeul Festivalului Amara "Trofeul tinereţii 2015" .

În reviste şi la TV

Adolescenta se mândreşte cu apariţii la cele mai importante posturi publice de televiziune: TVR 2, Naţional TV, Prima TV, Antena 1, B1TV, dar şi pe coperta celor mai importante reviste din ţară. Deşi munceşte de la o vârstă fragedă, adolescenta spune că nu se simte împovărată. Face totul cu multă pasiune şi este sprijinită îndeaproape de părinţi. „Dacă ei nu erau alături de mine, nu ştiu dacă aş fi reuşit. Mai ales când mi-a fost greu, sfaturile lor au însemnat enorm pentru mine. Am mers împreună la toate audiţiile, festivalurile şi apariţiile mele în public“, povesteşte tânăra.

"Nu vreau să neglijez învăţatul!"

La 17 ani, adolescenta, elevă la Colegiul Economic din Călăraşi, care visează la statutul de solistă consacrată, îşi împarte viaţa între scenă şi şcoală. „Încerc să le îmbin pe amândouă şi cred că reuşesc. Nu vreau să neglijez învăţatul pentru că mi-aş dori să devin medic pediatru“, mărturiseşte Gabriela Amzaru, adăugând că faima pe care o are nu a schimbat-o deloc.

Este în continuare o persoană normală ca oricare alta de vârsta ei şi, chiar dacă a avut o copilărie încărcată, nu se plânge. „Îmi place foarte mult să studiez şi cred că acest lucru m-a ajutat să fac performanţă. Am şi un strop de talent, dar cred că perseverenţa este hotărâtoare pentru a deveni cineva“, explică Gabriela.
În cei 13 ani de studii intensive de muzică uşoară a lucrat cu cei mai talentaţi compozitori români. În prezent, se pregăteşte alături de Marius Ţeicu şi merge în fiecare săptămână la Bucureşti pentru a-şi desăvârşi calităţile vocale.

Vă recomandăm şi:

Studenta la Arhitectură care cântă sâmbăta la nunţi. Reţeta de succes: „Ştiam că nu pot rata, indiferent care ar fi fost condiţiile“

Anca Serea a devenit mamă pentru a cincea oară: „Suntem foarte fericiţi“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările