Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Zeci de controale la baruri şi terase. Câte amenzi s-au aplicat pentru lipsa măştii de protecţie

0
5 Aug 2020 12:44:28
Autor: Ionela Stănilă
Controale pentru verificarea respectării regulilor sanitare FOTO Adevărul
Controale pentru verificarea respectării regulilor sanitare FOTO Adevărul

Zeci de angajatori din construcţii, comerţ cu amănuntul, baruri şi restaurante, activităţi de jocuri de noroc, bâlciuri şi parcuri de distracţie, activităţi de protecţie şi pază au fost verificaţi de inspectorii ITM.

În perioada 31 iulie– 02 august ITM Călăraşi împreună cu I.P.J. Călăraşi şi DSVSA au efectuat controale în domeniul alimentaţiei publice (terase, baruri, restaurante), în vederea respectării prevederilor legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 
 
Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relaţii de muncă au verificat 16 angajatori, 3 au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 30.000 de lei, din care 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 17 măsuri cu termene precise de rezolvare. 
 
De asemenea, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate şi sănătate în muncă au efectuat 28 de controale, 24 de angajatori au fost sancţionaţi şi au fost aplicate 40 de avertismente. Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 40 de măsuri cu termene precise de rezolvare. Acţiunile de control împreună cu instituţiile statului vor continua pe teritoriul judeţului Călăraşi pe toata perioada stării de alertă, pe timpul zilei dar şi pe timpul nopţii, a anunţat ITM.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Grupul de Comunicare Strategică: 147 de cazuri cu COVID-19, în judeţul Călăraşi

Cum să nu aduci coronavirusul acasă. Opt reguli esenţiale pentru salvatori

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii