Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Zeci de tone de deşeuri, oprite la frontieră de poliţiştii călărăşeni

1
16 Jun 2021 16:26:17
Autor: Ionela Stănilă
marfa provenea din Turc ia şi Grecia FOTO Poliţia de Frontieră
marfa provenea din Turc ia şi Grecia FOTO Poliţia de Frontieră

Peste 27 de tone de deşeuri din plastic şi sticlă au fost oprite la frontieră de poliţiştii călărăşeni. Marfa fuseseă încărcată în Turcia şi Grecia şi urma să ajungă la mai multe firme româneşti.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi şi comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călăraşi au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unor mijloace de transport, cantitatea de 27.800 de kilograme de deşeuri din plastic şi sticlă, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente de transfer, conform prevederile legale în vigoare.
 
În data de 14 iunie, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra unor ansambluri rutiere, unul condus de un cetăţean turc, în vârstă de 54 de ani, iar celălalt condus de un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani. Aceştia transportau conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din sticlă precum şi din plastic.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor anterior menţionate, poliţiştii au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Călăraşi din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că primul autocamion transporta cantitatea de 22.800 de kilograme deşeuri din plastic, iar celălalt transporta aproximativ 5.000 de kilograme deşeuri din sticlă, pentru care şoferii au prezentat documente de transfer care nu erau complete.

Deşeurile au fost încărcate din Turcia şi Grecia, urmând să ajungă în diferite localităţi din ţara noastră.
Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport anterior menţionate.
 
Vă mai recomandăm şi:

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

black horse
16.06.2021, 16:28:45

ar trebui sa ii aresteze pe administratorii firmelor respective. Fara amenda.

-3 (3 voturi)
Modifică Setările