Ziua Dunării, sărbătorită pe 29 iunie. Festival pe apă cu celebrul campion Ivan Patzaichin şi borş de peşte la discreţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Dunării va fi sărbătorită pe 29 iunie, pe braţul Borcea
Ziua Dunării va fi sărbătorită pe 29 iunie, pe braţul Borcea

Călărăşenii sărbătoresc sâmbătă, 29 iunie, Ziua Dunării. Începând cu ora 07.00, Parcul Central de pe malul Borcei va deveni punctul de atracţie al oraşului: expoziţie de bărci şi unelte pentru pescuit, concurs de gătit şi multe suprize pregătite de autorităţile locale. Distracţia se mută, la scurt timp, pe apă, unde spectacolul va fi oferit de campionul Ivan Patzaichin.

Iubitorii sporturilor nautice se pot înscrie la concursul de vâslit al Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23. Călărăşenii care au visat să vâslească alături de celebrul Ivan Patzaichin au ocazia să-şi împlinească visul pe 29 iunie, la sărbătoarea Dunării.

„Primăria Municipiului Călăraşi organizează sâmbătă, 29 iunie, a şaptea ediţie a Zilei Dunării. Încă de la prima ediţie, alături de noi au fost alături maestrul Ivan Patzaichin şi Asociaţia Mila 23, astfel că şi anul acesta cele trei canotci binecunoscute se vor întrece, la Călăraşi, pe apele braţului Borcea. 

Activităţile pregătite de Primăria Municipiului Călăraşi pentru această ediţie dedicată Zilei Dunării includ şi concursul de pescuit, trei ateliere pentru copii şi servirea unui borş de peşte. Toate activităţile se vor desfăşura în Parcul Central, pe malul braţului Borcea sau pe apele braţului Borcea, a precizat Elena Rogoz”, consilier la Primăria Călăraşi.

Promovarea mişcării în aer liber

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie naţională de promovare a patrimoniului naţional şi urmăreşte descoperirea României naturale, prin promovarea mişcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură şi să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca şi ca activitate vâslitul.

Canotca, o „invenţie” a Asociaţiei „Ivan Patzaichin – Mila 23”, va fi folosită drept vehicul de competiţie şi va fi pusă la dispoziţia echipei în cadrul evenimentului. Construită din dorinţa de a promova mesteşugul românesc, canotca este denumită aşa după lotcă - de la care preia materialul, şi după canoe, de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral "made in Romania", cu un design unicat, făcută din lemn, preluând meşteşugul marangozilor din Delta Dunării.

Evenimentul se va desfăşura în Parcul Central după următorul program:

07.00 – 09.30: concurs de pescuit organizat în colaborare cu AJVPS Călăraşi- 20 participanţi

09.30 – 11.45:  înscrierea participanţilor pentru concursul de canotcă 10+1(echipe);

09.30 – 12.00:  Ateliere

1. Cercetaşii Creştini Români

2. Construire de machete de ambarcaţiuni( canotci, bărci, etc.)  

3. Pictură – 30 de posturi ce vor fi ocupate de copiii participanţi 

10.30 – 11.45: sesiuni de antrenament şi demonstraţie de vâslit în canotca 10+1;

11.00 – 12.00: servirea borşului de peşte;

11.45 – 12.00: stabilirea ordinii de concurs şi desfăşurare şedinţă tehnică;

12,00 –14,00: desfăşurarea competiţiei de canotci 10 + 1;

14.30 – 15.00: festivitatea de premiere a participanţilor la concursului de canotci.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite