Ziua prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului. Cum va feriţi de furturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au distribuit pliante FOTO IPJ Călăraşi
Poliţiştii au distribuit pliante FOTO IPJ Călăraşi

Ziua a patra din ”Săptămâna prevenirii criminalităţii” a avut ca tematică infracţiunilor contra patrimoniului.Subiectul prezintă un interes crescut având în vedere începutul perioadei vacanţelor/ concediilor, spun poliţiştii.

În acest sens, oamenii legii au distribuit cetăţenilor diverse materiale cu recomandări preventive în vederea bunei asigurări a bunurilor şi locuinţelor. Nu au fost trecute cu vederea nici societăţile comerciale, poliţiştii le-au amintit administratorilor măsurile necesare de protecţie pentru a evita şi descuraja furturile.

O atitudine preventivă vă poate feri de eventuale evenimente neplăcute, motiv pentru care vă recomandăm următoarele:

FURTURILE DIN LOCUINŢE SE POT EVITA

Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!

În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le!! În nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!

Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!

Folosiţi eficient interfonul!! Dacă nu sunteţi atenţi, s-ar putea să deschideţi unui hoţ!! Nu vă lăsaţi convinşi de diverse calităţi pe care persoana respectivă spune că le are!

ÎN LOCURILE AGLOMERATE - mijloace de transport în comun, staţiile acestora, pieţe, magazine - aveţi grijă la genţi şi buzunare!

De obicei hoţii (2-3 persoane) poartă o haină pe braţ şi se împing, pentru a vă distrage atenţia, moment în care acţionează, după care dau „prada” din mână în mână! Aşadar:

Ţineţi banii în buzunare interioare, cât mai aproape de corp; în nici un caz nu-i purtaţi în buzunare de la spate!

 Mare atenţie: banii, actele, telefonul mobil sau alte bunuri, sunt la îndemâna hoţilor daca le ţineţi în rucsac, la spate!

PENTRU PROTECŢIA AUTOTURISMULUI

Nu lăsaţi în interior, la vedere, bani, genţi, borsete, telefoane mobile, detectoare radar, sisteme GPS, aparatură electronică ori alte bunuri care pot tenta infractorii! (de regulă, hoţii acţionează când au ceva sigur)

Dotaţi-vă autoturismul cu sistem de alarmă!

Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată  sau orice alte înscrisuri de valoare.

FURTURILE DIN SOCIETĂŢILE COMERCIALE POT FI DESCURAJATE

Dotaţi-vă magazinele cu un sistem viabil de alarmă; 

Apelaţi la serviciile unei societăţi serioase de pază şi intervenţie rapidă; 

Angajaţi-vă pe timpul nopţii un paznic;

Mare atenţie la persoanele care trec pragul magazinului dvs., acestea nu doresc întotdeauna să cumpere sau să ceară relaţii despre un produs; 

Dacă spaţiul magazinului prezintă zone moarte din punct de vedere al vizibilităţii celui ce vinde la raion, fiţi sigur că în acele zone vor acţiona hoţii, indicat ar fi ca în magazin să se afle întotdeauna doi angajaţi ca supravegherea să se realizeze în mod optim.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite