40.000 de oameni şi 30 de tone de pietriş. Bilanţul primelor două zile de Electric Castle, cel mai mare festival din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A doua zi de festival a adunat 25.000 de persoane la Electric Castle.
A doua zi de festival a adunat 25.000 de persoane la Electric Castle.

Peste 40.000 de persoane au participat în primele două zile la Festivalul Electric Castle, care se desfăşoară în comuna Bonţida, judeţul Cluj, fanii având parte nu doar de spectacol, ci şi de ploi torenţiale şi noroi. Chiar după ce organizatorii au împrăştiat peste 30 de tone de pietriş şi piatră, accesul fără cizme de gumă în curtea castelului nu era recomandat.

Cele mai mari probleme ale ediţiei din acest an a Festivalului Electric Castle, care se desfăşoară în perioada 25 - 28 iunie, la Castel Banffy din Bonţida, au fost cauzate de ploaie şi noroi, spectatorii fiind nevoiţi să îşi cumpere cizme de cauciuc şi pelerine pentru a putea asista la concerte, relatează Mediafax. Problemele au fost cauzate de ploile torenţiale începute joi şi care au durat aproximativ 36 de ore, astfel că zonele de parcare, dar şi cea de camping, unde erau instalate sute de corturi, au fost inundate.  "Peste 30 de tone de pietriş şi piatră au fost aduse în zonă pentru a păstra la un nivel rezonabil căile de acces. În zona castelului, declarat monument istoric şi având reglementări foarte stricte în privinţa amenajărilor şi intervenţiilor posibile, s-au folosit zeci de baloţi de paie şi sute de paleţi. De asemenea, s-au folosit vidanje pentru a drena zonele cu acumulări de apă. În ciuda vremii nefavorabile, a ploii şi noroiului produs care au creat probleme peste 40.000 de spectatori au participat în primele două zile ale Festivalului Electric Castle de la Bonţida - 18.000 joi şi 25.000 în ziua de vineri", au spus reprezentanţii Electric Castle pentru Mediafax. 

Pelerine şi cizme de gumă 

Aceştia au recunoscut că au fost probleme şi în zona de parcare, recomandând spectatorilor să folosească autobuzele puse la dispoziţie şi care pleacă din zona Stadionului Cluj Arena din Cluj-Napoca, costul unei călătorii fiind de 7 lei. "Pe lângă muzica bună şi artişti renumiţi care au urcate pe scenele de la Electric Castle, au avut mare trecere la fani pelerinele de ploaie şi cizmele de gumă. Pentru concertele de sâmbătă seară şi duminică se anunţă vreme fără ploaie, aşa că sperăm că nu vor mai fi probleme", au mai spus reprezentanţii Electric Castle. „Am fost prezenţi la foarte multe festivaluri din lume şi uneori e greu să ne amintim pe unde am fost şi pe unde nu. Dar un lucru e sigur – Electric Castle nu o să îl putem uita niciodată”, spuneau aseară cei de la THE GLITCH MOB, care au urcat pe scena principală a festivalului, Boiler Stage. 

Cum a fost a doua zi de festival

Curtea castelului a fost plină încă de la show-ul SUBCARPAŢI, trupa care a reuşit să spargă norii strânşi peste Bonţida şi să dea startul vremii perfecte pentru weekend. Părintele drum & bass, cel care a făcut istorie în acest stil muzical, RONI SIZE şi-a confirmat reputaţia pe scena Electric Castle, iar NETSKY le-a lansat fanilor şi o provocare – să facă mai mult zgomot decât s-a făcut vreodată în România. Cei 25.000 de fani au răspuns într-un glas!

Weekend cu vreme bună

Weekendul la Bonţida începe cu cer senin şi temperaturi de 25 de grade Celsius. Muzica e non-stop: primii artişti au urcat azi pe scenele The Mill şi Booha Mansion de la 7 dimineaţa, iar scena The Roots s-a deschis la ora 12.

Până la concertele de diseară, fanii au timp să participe şi la activităţile planificate în timpul zilei. CASTLE LINE reuneşte cei mai buni rideri de BMX şi MTB Dirt; calificările încep la ora 14, iar concursul se va întinde pe durata întregii zile, urmând ca mai pe seară să aflăm cine va fi „regele castelului”. Dawid Godziek, unul dintre cei mai respectaţi rideri din lume, va juriza competiţia alături de Mihai Cosma, aka Necs. Mâine se vor decide competiţiile de Best Trick şi Highest Air.

Zona eco

În zona eco, participanţii sunt invitaţi să folosească încărcătoarele cu panouri solare pentru telefoanele mobile, iar cei mai activi pot pedala pe bicicletele cu dinam pentru a-şi încărca telefonul. Artiştii din festival sunt la rândul lor provocaţi la eco-duel: BATTLE OF THE BIKES va fi un concurs de viteză şi rezistenţă pentru a vedea cine e cel mai „electric” dintre ei – respectiv, cine generează mai multă energie pedalând! Tot în zona ECO se poate câştiga şi primul abonament la Electric Castle 2016, prin participarea la jocurile organizate pe tot parcursul weekendului.

Programul de sâmbătă

Muzica electronică va suna cu totul altfel astăzi la ora 18:30, când orchestra simfonică Notes & Ties va cânta hit-uri, de la muzică de film până la piese PRODIGY, transpuse pentru orchestră. Urmează pe Boiler Stage Nouvelle Vague şi britanicii DUB PISTOLS, care vor rămâne două zile la castel, fiindcă duminică ne oferă un DJ SET pe scena The Roots.

Una din cele mai aşteptate trupe din festival evoluează diseară la ora 23 – RUDIMENTAL aduce la Electric Castle experienţa unui spectacol live, într-o formula extinsă, în premieră pentru România.

Tot azi publicul are programată întâlnirea cu JAMES ZABIELA - experienţa din 2013 la prima ediţie a Electric Castle l-a impresionat atât de mult, încât şi-a propus să revină - şi nu oricum. Va fi o întreagă noapte marca „Born Electric”, label-ul pe care ZABIELA îl conduce. Alături de acest „clasic” al muzicii electronice vor fi doi dintre cei mai apropiaţi colaboratori, Ellen Allien şi Breach, ca invitaţi speciali, şi Cardopusher, parte a “Born Electric”.  

Citeşte şi

FOTO VIDEO Electric Castle, parodiat de internauţi pe Facebook: de la „Welcome to Electric Techirghiol” la o parodie cu Hitler - „Cheamă-l pe Ponta cu barca!”

Weekend la castel. Ce concerte şi evenimente să nu ratezi la Electric Castle

Festivalul Electric Castle, sărbătoarea din Cluj la care cap de afiş este trupa Prodigy. Tot ce trebuie să ştii despre program, acces, transport şi bilete

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite