Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

A început campania electorală: se reiau lucrările la Autostrada Transilvania

0
28 Apr 2014 12:49:05
Autor: Remus Florescu
Tronsonul autostrăzii de la Gilău la Nădăşelu ar scurta foarte mult traseul actual de 24 de kilometri între cele două localităţi.
Tronsonul autostrăzii de la Gilău la Nădăşelu ar scurta foarte mult traseul actual de 24 de kilometri între cele două localităţi.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru secţiunea Gilău-Nădăşelu a Autostrăzii Transilvania a fost emis în data de 7 aprilie, dar anunţul a fost făcut abia astăzi de preşedintele PSD Cluj. Contractul  a fost semnat anul trecut cu asocierea Spedition UMB-Tehnostrade, firme deţinute de Dorinel Umbrărescu, însă începerea lucrărilor a fost amânată din lipsă de fonduri.

Guvernul Ponta a dat, zilele trecute, undă verde pentru începerea lucrărilor la secţiunea Gilău-Nădăşelu a Autostrăzii Transilvania, după ce timp de un an nu s-au găsit bani pentru investiţie. Anunţul a fost făcut, astăzi, în primele zile ale campaniei electorale pentru Parlamentul European. Tronsonul de 8,7 kilometri, Gilău-Nădăşelu, va fi realizat cu de 258 milioane lei (58 de milioane de euro), confrom licitaţiei câştigate de  Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. Contractul a fost semnat în aprilie 2003. Durata de realizare a proiectului tehnic este de 6 luni şi durata de execuţie a lucrărilor de 18 luni. 
 
Veşti bune în campania electorală
 
„Această  investiţie, în valoare de 258 milioane lei, continuă seria veştilor bune din această primăvară: tronsonul Suplacu de Barcău – Borş intră în linie dreaptă după ce au fost cuprinşi în bugetul de venituri şi cheltuieli ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale  256,5 milioane de lei pentru construirea lui, iar autostrada Turda – Sebeş a intrat într-o nouă etapă, după ce s-au semnat contractele cu constructorii pentru tronsoanele 3 şi 4, investiţia finală fiind de peste 2,48 miliarde lei” a declarat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.El a mai susţinut că CNADNR a primit undă verde şi pentru proiectarea şi construcţia Autostrăzii Transilvania, Sector 3A, Cluj Vest (Gilău) – Mihăieşti, km 0+000 – km 25+500, tronson 3A1, km 0+000 – km 8+700.
 
Citeşte şi
 
Sectorul Gilău-Mihăieşti al Autostrăzii Transilvania are certificat de urbanism
 

Comarnic-Braşov este cea mai scumpă autostradă din România şi printre cele mai scumpe din Europa

FOTO VIDEO Şova, la inaugurarea celei mai scumpe centuri ocolitoare din ţară: „Am deschis centura, urmează ancheta“

O tânără de 23 de ani, reprezentanta statului în Adunarea Acţionarilor a CNADNR

Cine e folclorista care conduce Anticorupţia lui Liviu Dragnea

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările