Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Actor premiat de UNITER, taxat pentru limbajul vulgar: „Bravo, c... Ai mânjit munca, talentul, harul şi sacrificiul multor Actori”

31
21 Jul 2021 10:45:33
Autor: Remus Florescu
Răzvan Vicoveanu a fost desemnat „cel mai bun actor într-un rol principal” de UNITER. FOTO: Teatrul Regina Maria
Răzvan Vicoveanu a fost desemnat „cel mai bun actor într-un rol principal” de UNITER. FOTO: Teatrul Regina Maria

Actorul clujean Bogdan Bob Rădulescu l-a taxat dur pe Răzvan Vicoveanu, actorul care şi-a început discursul rostit cu ocazia câştigării premiul UNITER pentru cel mai bun actor într-un rol principal, cu: „Bravo, c...”.

Redăm mai jos mesajul lui Rădulescu. 

„Bravo, coaie”
 
Aşa a început discursul câştigătorul premiului pentru cel mai bun actor într-un rol principal, aseară, la gala Uniter.
Asta a rostit un actor, pe scenă, la o gală unde a fost alături de cei mai buni artişti din branşă. Bravo, coaie. Şi a mai zis că e foarte emoţionat.
Nu-mi explic cum e posibil să scoţi aşa ceva pe gură, absolvent de facultate de teatru, şcoală unde înveţi să-ţi stăpâneşti emoţiile pe scenă, să nu vorbeşti despre cât eşti de emoţionat şi mai ales, să slujeşti Scândura Sfântă cu umilinţă şi respect.
Şi tot în facultate înveţi să conţii, nu să arăţi! 
Deci coaiele alea trebuiau conţinute, nu arătate.
Că forma fără fond e specifică amatorilor în birturi, nu câştigătorilor Uniter-ului.
"Bravo, coaie." Ai mânjit munca, talentul, harul şi sacrificiul multor Actori, dar probabil că n-ai tu treabă cu asta...”
 

Cine este Răzvan Vicoveanu

 
Actorul Teatrului Regina Maria din Oradea, Răzvan Vicoveanu, a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea personajului Ivan Alexandrovici Hlestakov din spectacolul "Revizorul" de N.V. Gogol. 

El s-a scuzat pentru limbajul folosit după ce a primit premiul, spunând că este emoţionat. Apoi a mulţumit familiei: "Am două fete acasă. Una de 3 ani, care îmi mănâncă zilele, şi una de 12 ani, care o să-mi mai mănânce zilele. Am o soţie care mă suportă. Mulţumesc, Alina. Mai ales în clipele astea grele, cu pandemia, cu teatrul pe butuci sau pe sticle... Naiba ştie cum o să mai fie. Sper să apucăm să mai putem juca, să mai putem călători, să ne mai putem întâlni".
 
Răzvan Vicoveanu a primit premiul luni seara în cadrul Galei Premiilor UNITER, găzduite Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, fiind susţinut din sală de soţia sa, actriţa Alina Leonte Vicoveanu. 
Răzvan Vicoveanu a fost nominalizat şi în 2020 la premiile UNITER, la categoria "Cel mai bun actor în rol secundar", pentru prestaţia sa în spectacolul "Creştini". 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Zev Zevescu (Russkii korabli, idi nahui)
21.07.2021, 11:10:34

Remus, pai pune nu numai inceputul discursului, dar si macar un rezumat al restului, sa putem pricepe ce il durea pe Radulescu. E urat ce a facut, chiar daca are umpic sau mai mult dreptate dincolo de limbaj, dar nu putem discerne daca da sau nu fara sa stim ce l-a enervat, simpla premiere a lui Vicoveanu nu pare un argument suficient.

+1 (3 voturi)
Petrini Victor
21.07.2021, 11:52:47

Restul discursului a fost banal, multumiri si iar multumiri. Problema este inceputul discursului, s-a urcat pe scena si primele cuvinte catre sine au fost "Bravo, c....!"

+6 (6 voturi)
Vasile Vasile
21.07.2021, 11:13:30

Totusi, de cand este Bob Radulescu actor? Ia cautati voi niste speechuri de-ale lui, de cand cocheta cu usereul. In special alea referitoare la biserica. Ce-a zis zevzecul ala e pistol cu apa, pe langa ce iesea din gura ipocritului asta. Ca sa nu mai vorbim de dezmierdarile de-ale desantate, efectiv vomitive, la adresa Kovesoaiei. Si cica e actor. Pfff!

-2 (14 voturi)
John McClane
21.07.2021, 11:15:48

Actorii mor. Asta nu moare. Nu e actor. E un cocalar. Scena, actorii nu mai exista. Sunt ca teatrul antic: in istorie. Nu vorbiti voi de scena politica, de actori politici, cand aia sunt niste simpli hoti? Termenul dispare in pamant odata cu ultimii oameni mari. Acum vin saltimbanci de balci gen Bendeac, care sunt varful. In rest nimic. Asta nu are nimic de actor in el: minte, scoala, talent, expresie. Dar pentru ca prostimea e snoaba si pune botul, va pacaliti intre voi mimand cu impostura o arta disparuta. Trebuie sa intelegeti ca orice isi are timpul sau. Nu te poti scalda de doua ori in aceeasi apa. Cu ochii pe arhive incercati sa recreati o lume disparuta folosind ciurucuri precum cel de fata. Asta e nimea-n lume, nici fardul nu sta pe moaca lui de cat de fals este si lipsit de rost. E pentru pustimea si orgoliul ei de a avea propriile valori ale epocii sale. De fapt niste maimute curentate imitand cu degetele rascaiate si gesturi primitive complexele de inferioritate ale demolatorilor de statui ridicate in vremuri de civilizatie. Se pacalesc ca sunt continuatori, cand ei sunt tot demolatori. Ei doar se mint ca ridica un altar intr-un bordel, cand contradictia e de la sine inteleasa. Contreaza cu aplombul prostului ce te eticheteaza ca fiind depasit si opus progresului, cand de fapt ei sunt goi si nu ofera nimic. Arta nu e chiar atat de ermetic elitista. Ai recunoaste-o daca ai vedea-o. Nu ai ce vedea...

-5 (19 voturi)
Pop Max
21.07.2021, 12:27:50

Are Bob Rădulescu dreptate pe fond? Are. Este el cel mai în măsură să-i dea lecții ăluia? Nu, nu este. Bob Rădulescu a fost CONDAMNAT de către CNCD pentru instigare la ură, pentru un discurs în care în esență zicea că vrea să omoare preoți și să ardă biserici. Dacă CNCD-ul a ajuns să condamne progresiști de-ai lor, e clar că a fost groasă treaba. Nu spun că un om ar trebui stigmatizat pe viață pentru ceva ce-a zis din teribilism la un moment dat, DAR nici nu am văzut pe undeva ca Bob să regrete în mod sincer tîmpeniile pe care le-a zis. Probabil că în continuare gîndește la fel despre preoți și biserică dar sancțiunea l-a obligat să fie mai atent la ce scoate pe gură. În condițiile astea, de bun simț ar fi să se abțină de la pozițiile de lup moralist chiar dacă, cum ziceam, pe fond are dreptate.

-7 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările