Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Al doilea clujean cu coronavirus a venit de la Berlin şi nu a stat în izolare pentru că nu era obligat

3
14 Mar 2020 23:49:26
Autor: Remus Florescu
Tânăra de 25 de ani venise din Berlin. FOTO: MAI
Tânăra de 25 de ani venise din Berlin. FOTO: MAI

O femeie de 25 de ani întoarsă în 11 martie din Berlin este cel de-al doilea pacient clujean cu coronavirus. Tânăra nu s-a izolat, deoarece nu provenea din nicio zonă de risc. La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj sunt internate, acum, 11 persoane cu coronavirus.

O femeie de 25 ani, din Cluj-Napoca, întoarsă din Berlin în 11 martie, s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase după ce a avut simptome de coronavirus. Sâmbătă, au fost testate 70 de persoane dintre care două au ieşit pozitive: tânăra venită din Berlin şi un bărbat, în vârstă de 46 ani, din Satu Mare, întors din  Italia în 11 martie, şi care se află în  carantină în Satu Mare.
Tânăra venită din Berlin a declarat că intrat în contact cu familia. „Nu avea obligaţia de izolare la domiciliu, fiindcă nu provenea din nicio zonă de risc. Dar nu a interacţionat decât cu familia. Urmează ancheta epidemiologica si testarea contacţilor”, a precizat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.
Două persoane din Cluj sunt diagnosticate în prezent cu coronavirus. Pe lângă tânăra venită din Berlin, zilele trecute, o femeie de 33 de ani revenită din Italia a fost găsită pozitivă. 
 
 
În total, la Clinica de Boli Infecţioase sunt internate 11 persoane cu coronavirus: 
 
Covasna - 4, 
Mureş - 2
Cluj - 2
Iaşi - 1
Maramureş - 1
Satu Mare - 1 
„Starea tuturor pacientilor pozitivi e buna, fara elemente de gravitate”, a precizat Abrudean. 
 
La Spitalul de Boli Infecţioase nu mai sunt acceptate internări cu excepţia pacienţilor cu COVID-19 
 
„Noi am inceput sa degrevam Spitalul de Boli Infectioase de alte indatoriri si sa nu mai acceptam internari aici. Se directioneaza spre alte spitale”, a precizat Abrudean în legătură cu intrarea în scenariul 3 de combatere a pandemieri. În plus, „Nu vor mai veni toti pacientii pozitivi din regiune la noi, asta e prima masură”, a mai spus prefectul. 
În Cluj sunt 1.053 de persoane în izolare şi 106 în carantină. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

BYBY BYBYKU
15.03.2020, 00:58:16

asa deci, probele aste is luat la ce VENITI si predilect politicienilor cu staif. Da la cei neaosi, la indigenii patrioti cine le ia probele ?

+1 (3 voturi)
Costica vasile
15.03.2020, 01:30:28

Cucu !

-1 (3 voturi)
elfu
15.03.2020, 10:09:38

oricine a venit din afara e un potential purtator de VIRUS. ce o fi asa greu sa fie toti tratati la fel - adica luati in evidenta si atentionati sa se autoizoleze.

+3 (3 voturi)
Modifică Setările