Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ce zic liderii studenţilor: „E inadmisibil să îngrădim dreptul unor cetăţeni de a vota din cauza lipsei de papetărie“

0
4 Nov 2014 18:11:14
Autor: Florina Pop
Studenţi, stând la coadă la o secţie de votare  FOTO: Adevărul
Studenţi, stând la coadă la o secţie de votare  FOTO: Adevărul

Liderii studenţilor din România adresează  un nou apel tinerilor: să meargă la vot şi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2014. „Să nu se descurajeze în urma problemelor apărute în primul tur de scrutin şi să meargă la vot şi în 16 noiembrie“, spune Cristi Popescu, vocea studenţilor români.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România precizează, într-un comunicat că mulţi dintre tineri au votat duminica trecută în ciuda „organizării deficitare a Biroului Electoral Central şi a Ministerului Afacerilor Externe“.

„Ne bucurăm să vedem că studenţii au participat la votul de duminică în număr atât de mare, este o dovadă ca generaţia tânără este într-adevăr preocupată de viitorul acestei ţări. Votul studenţilor este unul extrem de important pentru România, deoarece ei reprezintă viitoarea clasă intelectuală a ţării, iar votul lor nu poate fi cumpărat cu mesaje sterile sau pachete cu zahăr şi ulei.
Sperăm ca, pe 16 noiembrie, Biroul Electoral Central să nu mai fie depăşit de situaţie şi să permită tuturor studenţilor să voteze în condiţii normale pentru că e inadmisibil ca în anul 2014 să îngrădim dreptul unor cetăţeni de a vota din cauza lipsei de papetărie. Ne bucurăm că am distrus mitul neparticipării studenţilor la vot - lucru sesizat şi de candidaţii la alegeri şi aşteptăm în continuare mesaje legate de viziunea viitorului preşedinte despre educaţie şi despre problemele tinerilor din România“, a afirmat Cristi Popescu, preşedintele ANOSR.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Liderii studenţilor mai susţin că „votul este un drept sacru dobândit de o mână de oameni care credeau în democraţie şi în schimbare şi nicidecum nu e de vânzare“.

„Cerem Biroului Electoral Central şi autorităţilor competente să facă toate demersurile pentru ca pe 16 noiembrie să nu mai avem situaţii în care studenţii să nu poată vota din cauza unor aspecte birocratice care nu sunt rezolvate la timp. Dragi colegi, nu vă lăsaţi descurajaţi, fiţi nişte cetăţeni integri şi mergeţi la vot! Este dreptul vostru, exercitaţi-l!“, adaugă Popescu.

Mai puteţi citi:

Analiză: după Sibiu, Iohannis a obţinut cel mai bun scor la Cluj. Ce şanse are să-i atragă pe votanţii Elenei Udrea, ai Monicăi Macovei şi ai lui Kelemen?

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările