Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Aplicaţii făcute în Cluj au ajuns în finala celui mai prestigios concurs IT din Olanda. „Juriul a fost impresionat de gândirea creativă a românilor”

0
7 May 2015 11:05:12
Autor: Florina Pop
Un loc plin de idei FOTO: Yonder
Un loc plin de idei FOTO: Yonder

În finala competiţiei Computable Awards, cel mai prestigios concurs de IT din Olanda, au ajuns două aplicaţii făcute de IT-şti clujeni de la compania Yonder. Aplicaţiile oferă servicii în domeniul medical şi educaţional. Finala competiţiei va avea loc în această toamnă.

Primul proiect ajuns în finală şi nominalizat la categoria ”Proiectul anului în educaţie” este LARS („Students App Driving Together”) şi este dezvoltat de PinkValley, o colaborare între PinkRoccade Local Government şi Yonder (cu echipe integrate Cluj şi Iaşi). Aplicaţia îi conectează părinţii ai căror copii merg la aceeaşi şcoală şi care au domiciliul în aceeaşi zonă, cu scopul de a uşura transportul copiilor către şcoală şi înapoi acasă.

„Juriul a fost impresionat de gândirea creativă folosită pentru a crea o soluţie uşor de folosit, dar extrem de eficientă. Adevăratele inovaţii sunt cele care fac viaţa de zi cu zi mai uşoară şi mai bună”, declară Daniel Lar, Business Unit Director Yonder, potrivit unui comunicat.

Al doilea proiect nominalizat este Quli, un portal de servicii medicale, realizat pentru o companie olandeză de produse software. Quli este o prescurtare de la „Quality of Life”. Programul este destinat pacienţilor cu probleme de sănătate sau nevoi speciale, dar şi celor care vor să îşi monitorizeze starea de sănătate. Cum funcţionează? Utilizatorul are la îndemână o fişă medicală accesibilă oricând şi poate crea o „reţea” de familie, prieteni şi medici cu care să împărtăşească informaţiile privitoare la propria sănătate, cu accent pe păstrarea intimităţii sale. Quli îi ajută pe pacienţi, mai ales pe cei cu nevoi speciale şi dizabilitate mentală, să aibă o viaţă cât mai independentă şi să prevină bolile printr-un stil de viaţă sănătos, crescând calitatea vieţii şi reducând şi presiunea pusă pe sistemul de asigurări de sănătate. 

„Ambele proiecte au fost remarcate pentru creativitate, inovaţie şi impact. Este rolul nostru acela de a contribui la lansarea pe piaţă a unor produse viabile, sustenabile şi care să contribuie la succesul clienţilor noştri”, declară Mihai Nadăş, Business Unit Director Yonder.

Computable Awards sunt cea mai prestigioasă competiţie de specialitate din Olanda şi răsplăteşte proiectele considerate de succes. Premiile sunt acordate de cea mai mare revistă de IT, Computable, în baza voturilor unui juriu format din specialişti, alături de un vot public. Finala concursului va avea loc în această toamnă.

Toată echipa Yonder se mută joi, 7 mai, în casă nouă, într-un singur spaţiu, la 22 de ani de la înfiinţare. Yonder are în prezent 260 de angajaţi în România, dintre care 200 în centrul de dezvoltare de la Cluj, iar 60 la Iaşi. 
 
Mai puteţi citi:

FOTO  Site-ul care îţi face tiramisu şi îţi pune tapet. Bonus: te ajută să-ţi rotunjeşti veniturile

VIDEO Tinerii clujeni au creat un site de împrumutat lucruri 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările