Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Avertisment ciudat al poliţiştilor clujeni în prag de alegeri: „nu vă încredeţi niciodată în oameni necunoscuţi, dornici să vă spună care vă este viitorul“

0
18 May 2019 14:53:22
Autor: Remus Florescu
Tămăduiri, descântece, binefaceri de 2.000 de lei a „cumpărat” un clujean. FOTO: IPJ Cluj
Tămăduiri, descântece, binefaceri de 2.000 de lei a „cumpărat” un clujean. FOTO: IPJ Cluj

Avertismentul trimis de poliţiştii clujeni nu are legătură cu promisiunile electorale, ci cu o serie de înşelăciuni la care sunt expuse, mai ales, persoanele în vârstă. Totul a pornit de la cazul unui bătrân de 82 de ani din comuna Mociu.

Promisiuni de tămăduiri, descântece, binefaceri de  2.000 de lei. Aceasta a fost suma cerută unui clujean de 83 de ani de un gălăţean pentru „serviciile” amintite.

Bătrânul a apelat la poliţişti care au organizat un flagrant. 

S-a întâmplat la  data de 16 mai, în comuna Mociu. Poliţiştii au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict: bărbatul în vârstă de 63 de ani, din judeţul Galaţi, a fost depistat pe raza comunei Mociu în timp ce primea 2.000 de lei, bani marcaţi, de la persoana vătămată – un bărbat, de 82 de ani, din  comuna Mociu. Conform investigaţiilor, cel în cauză ar fi solicitat bani/alte bunuri de la persoană vătămată în schimbul unor promisiuni de tămăduiri, descântece, binefaceri.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută de Codul penal.
 
 
 

Apelul poliţiştilorÎn urma acestui incident Poliţia Cluj a emis următorul avertisment: 
„Atenţie! 
Infracţiunile de înşelăciune îmbracă forme diferite de manifestare, modurile de operare folosite de cei care încearcă să obţină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite sunt din ce în ce mai complexe.
Câteva recomandări pentru a nu deveni victime ale acestui mod de înşelăciune:

- dacă sunteţi suferind/ă sau aveţi în familie persoane suferinde, ori vă confruntaţi cu diverse probleme, nu apelaţi la vraci, ghicitoare, vrăjitoare; fără excepţie, aceştia se dovedesc a fi şarlatani;

- nu daţi bani sau obiecte de valoare (bijuterii, telefoane mobile etc.) pentru efectuarea unor descântece sau vrăji; profitând de neatenţia dumneavoastră escrocul le va înlocui cu bunuri fără valoare;

- nu vă încredeţi niciodată în oameni necunoscuţi, dornici să vă spună care vă este viitorul;”
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările