Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

„Bannerul“ uriaş decupat în mirişte. Cine sunt autorii mesajului vizibil din avion: „Încercăm să mai facem unul, mai mare“

53
20 Jul 2018 12:13:51
Autor: Ştefan Lică
FOTO: Facebook / Sorin Bobis
FOTO: Facebook / Sorin Bobis

Doi proprietari ai unor culturi agricole de la marginea oraşului Cluj-Napoca au decupat, în miriştea rămase după recoltarea rapiţei, un mesaj critic la adresa principalului partid de guvernământ din România.

Autorii mesajului sunt doi bărbaţi din Cluj, Sorin Bobiş şi Alexandre Lacaille, ultimul dintre ei fiind cetăţean francez. Sorin Bobiş a postat pe contul său de Facebook fotografii cu mesajul anti-PSD decupat în mirişte.
 
Pozele au fost făcute în satul Sâmboleni, comuna Cămăraşu, situat la 53 de kilometri de Cluj-Napoca şi la aproximativ 60 de kilometri de Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”. Practic, călătorii care zboară înspre Cluj pot vedea inscripţia cu câteva minute înainte de aterizare.
 

 
„Am lucrat destul de mult la el, l-am făcut aseară împreună cu Alexandru, chiar pe terenul lui. E undeva în zona Sâmboleni, mai exact între Zorenii de Vale şi Cămăraşu. Aseară nici nu am reuşit să-l vedem, deja se întunecase, aşa ca am revenit azi (n.r. - vineri, 20 iulie) ca să-l fotografiem şi să vedem exact cum ne-a ieşit”, a declarat Bobiş, pentru „Adevărul”.

Literele au 60 de metri înălţime, iar „fontul“ a fost săpat pe o distanţă de 3 metri.
 
Acesta spune că intenţionează să mai realizeze un "banner" similar, pe o suprafaţă mai mare, dar că de această dată va fi ajutat de mai mulţi prieteni. „Încercăm să mai facem unul, mai mare. Ne-au anunţat deja nişte prieteni că vor veni să ne ajute. Poate chiar mâine. Am avut la dispoziţie un GPS, ne mai trebuie o dronă ca să realizăm mai multe fotografii şi să ne putem coordona mai bine”,  explicat Sorin Bobiş.
 
Mesajul critic a fost "desenat" pe o suprafaţă de aproximativ un hectar - un hectar şi jumătate şi se vede doar dintr-un anumit unghi sau din aer, de la o distanţă de câţiva kilometri. 
 
Reacţiile nu au întârziat să apară, iar internauţii s-au amuzat la vederea imaginilor. Dacă unii s-au îndoit de veridicitatea imaginilor, autorul postării a dat asigurări că acestea sunt cât se poate de reale. 
„Am şi eu teren agricol, oare cât costa un banner?”, s-a amuzat Angela Sturz. 
 
Nu au lipsit nici glumele despre OZN-uri, cu trimitere la celebrele forme geometrice apărute peste tot în lume în lanurile de grâu sau la o răzbunare a fermierilor faţă de politica PSD.
 
Demersul celor doi clujeni a fost inspirat de fotografiile cu o maşină Audi, al cărei proprietar şi-a înmatriculat autoturismul în Suedia, cu număr preferenţial. Automobilul a fost surprins în mai multe ipostaze după revenirea proprietarului în România, iar fotografiile s-au viralizat pe Facebook:  
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

53 Comentarii

Iulius.
20.07.2018, 12:24:18

*U*E PSD Fain...

+13 (17 voturi)
Mircea Lupan
20.07.2018, 12:29:04

Pai atunci, asa sa fie!

+13 (17 voturi)
Dan P. Ulea
20.07.2018, 12:47:27

Nu e un "mesaj critic". E o invitatie la o degustare

+11 (15 voturi)
Stefan din Nord
20.07.2018, 13:09:29

Asta spune totul despre caracterul celui ce-a scris aceste cuvinte Om de cea mai joasa speta de care maica-sii ar trebui sa-i fie rusine ca l-a adus pe lume Cei ce folosesc un asemenea vocabular abject merita tot dispretul

-22 (30 voturi)
Vlad Ţepes1
20.07.2018, 13:15:22

Ștefan din Nord Unde era Lupul moralist. Chiar tu te găsești sa tragi atenția?

+10 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (53)

Modifică Setările