Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Baracca, cel mai bun restaurant din România în 2018, închis de Protecţia Consumatorilor Cluj. Sancţiuni uriaşe

1
24 Feb 2020 18:57:40
Autor: Remus Florescu
Baracca este unul dintre cele mai bune restaurante din ţară. FOTO: Baracca
Baracca este unul dintre cele mai bune restaurante din ţară. FOTO: Baracca

Mai multe localuri cu preteţii din Cluj-Napoca au fost închise, astăzi, de Protecţia Consumatorilor din cauza mai multeor nereguli inclusiv produse şi preparate expirate. Au fost date sancţiuni între 30.000 şi 80.000 de lei.

Baracca, care în 2018 a fost desemnat „Cel mai bun restaurant din România” la prima editie a Romanian Hospitality Awards, şi alte 3 localuri: Engels, Hanul Dacilor şi Boema au fost închise de de Protecţia Consumatorilor pentru probleme privind siguranţa consumatorilor. 
 
„Azi, 24.02.2020, au fost verificaţi un număr de 9 operatori economici la 4 dintre ei dispunându-se măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor aferente blocului alimentar şi zona bar (Baracca - zona bar, Engels, din Piaţa Engels - bar şi bloc alimentar subsol, Hanul Dacilor - bar, şi restaurantul Boema - Iuliu Maniu - bar şi bloc alimentar). 

Sancţiunile aferente fiecărui operator economic sunt între 30.000 şi 80.000 de lei. Unităţile vor fi redeschise pe măsura îndeplinirii măsurilor dispuse cu ocazia controalelor”, anunţă Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj.
 
Printre neregulile constate se numără: ”produse şi preparate cu data limită de consum şi data durabilităţii minimale depăşite, cu una până la 15 zile, produse depozitate necorespunzător sau la care a fost schimbată starea termică, produse fără elemente de identificare caracterizare, lipsă informaţii alergeni şi preparate care provin din produse decongelate”.
 

Reacţia Baracca

„În urma controlului desfăşurat în data de 24 februarie 2020 de către ANPC - Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi a informaţiilor apărute ulterior în presă, facem următoarele menţiuni:
 
Neconformităţile din zona de bar au fost remediate imediat şi barul restaurantul a fost redeschis începând cu orele 18:00. 
 
”Restaurantul Baracca funcţionează actualmente conform programului său standard de funcţionare şi sub aceeaşi rigoare organizatorică care ne-a asigurat longevitatea în aceşti peste 12 ani de când existăm pe piaţă şi la acelaşi standard de calitate cu care ne-am obişnuit clienţii. Am vrea să asigurăm publicul care ne urmăreşte şi oaspeţii că suntem deschişi la a răspunde la orice întrebări şi a clarifica orice nelămurire privind activitatea noastră.”, declară Maria Dunca, managerul restaurantului Baracca“, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii restaurantului 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Maia Maia
24.02.2020, 21:46:02

Probabil alimentele expirate au dat gustul extraordinar. Bravo lor, ardeleni intreprinzatori si cu pretentii! Cam este topul in Romania.

Modifică Setările