Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Bătaie de joc la greci: cum au fost testaţi în aeroportul din Creta toţi pasagerii unui avion care a decolat din România

1
2 Jul 2020 11:52:52
Autor: Remus Florescu
Plajă celebră din Creta. FOTO: Shutterstock
Plajă celebră din Creta. FOTO: Shutterstock

Toţi cei circa 200 de pasageri ai unui avion care a decolat din Cluj-Napoca au fost testaţi când au ajuns în aeroportul din Creta, operaţiune care a durat peste trei ore. Ministerul Turismului din Grecia a precizat că testele vor fi făcute aleatoriu. În plus, personalul de la hotel le-a spus românilor că turiştii veniţi din Norvegia şi Danemarca nu au fost testaţi.

La Aeroportul Heraklion din Creta au fost testată fiecare persoană care a venit din România cu o cursă care a adus turişti din Bucureşti şi Cluj Napoca. Testarea a durat peste 3 ore, a povestit la Digi24 Vlad, unul dintre pasagerii aflaţi în avion. El a adăugat că din spusele personalului de la hotel, turişti din alte ţări nu au trecut prin astfel de proceduri. Aceasta, deşi autorităţile din Grecia dădeau ieri asigurări că posibilitatea ca turiştii români să fie testaţi pentru COVID-19 este „foarte mică”.
 
El spune că în avion erau circa 200 de pasageri.
 
„A fost o surpriză pentru toţi pasagerii avionului, cred, pentru că toţi eram convinşi că testarea va fi aleatorie. Am fost înghesuiţi într-un spaţiu de nu mai mult de 50 de metri pătraţi, nu ni s-au oferit explicaţii şi am înţeles după câteva minute că urma să fim testaţi absolut toţi, lucru care s-a şi întâmplat”, a spus el pentru sursa citată. 
„Vă imaginaţi prin ce am trecut cu toţii, mai ales că erau acolo mulţi copii, care şi-au pierdut răbdarea destul de repede. Au fost testaţi inclusiv bebeluşii”, a povestit turistul.
 

„Turiştii care au venit din alte ţări – Norvegia, Danemarca – nu au avut absolut niciun control”

 
El a spus că nu li s-a oferit nicio informaţie, iar poliţiştii care îi supravegheau au refuzat „destul de brutal” să dea explicaţii.
 
Turistul a adăugat că toţi pasagerii avionului completaseră online formularul necesar pentru a intra în Grecia şi că pe baza acestuia au fost testaţi.
 
El a adăugat că pasagerii din toate celelalte avioane care au aterizat în Creta au fost lăsaţi să plece fără a fi testaţi, iar explicaţia dată de angajaţii aeroportului a fost că erau fie curse interne, fie curse cu escală la Atena.
 
„Personalul de la hotel a fost foarte surprins, ne-au spus că turiştii care au venit din alte ţări – Norvegia, Danemarca – nu au avut absolut niciun control”, a mai spus Vlad.
 
„Testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvenţă scăzută. Probabilitatea testării cetăţenilor români este foarte mică”, arăta ieri Ministerul Turismului din Grecia într-un comunicat.
 
Citeşte şi 
 
Cozi de cinci kilometri la singura intrare rutieră în Grecia. Cei testaţi pentru Covid stau în carantină o zi
 
Semnal de alarmă pentru cei care şi-au planificat vacanţe în Grecia. A crescut numărul cazurilor noi de Covid-19
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

coadă de topor
2.07.2020, 12:49:04

Prostia se plateste. Desi mergem acolo cu miile, nu conteaza banii pe care ii lasam acolo.