Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Boc: „Bosch a cerut ajutor de stat pentru a investi la Cluj“

0
30 Jan 2012 21:02:00
Autor: Monika
Emil Boc
Emil Boc

Producătorul german de componente auto Bosch a înaintat Guvernului o cerere de ajutor de stat pentru proiectul de investiţii care va asigura aproximativ 2.000 de locuri de muncă în judeţul Cluj, a anunţat, luni, premierul Emil Boc.

Într-o declaraţie susţinută în faţa presei, la începutul şedinţei de Guvern, premierul a cerut Ministerului Finanţelor să pregătească schema nouă de ajutor de minimis pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii şi să analizeze rapid toate cererile care vizează investiţii sau locuri de muncă, arătând că România se află într-o perioadă în care orice loc de muncă contează, informează Mediafax.

„Ştiu, de exemplu, că Bosch a înaintat o cerere de ajutor de stat pentru ceea ce înseamnă crearea de locuri de muncă şi investiţii la Cluj şi alte firme care vin acolo în locul Nokia. Este vorba de un angajament pe care l-am făcut mai demult şi trebuie să fie respectat. Nu că este vorba de Cluj, acest lucru trebuie să fie oriunde în ţară, că este vorba de Delphi de la Iaşi sau de Ford de la Craiova sau de Pirelli de la Slatina, nu contează în ce parte a ţării sunt investiţii care aduc locuri de muncă. Noi trebuie să răspundem rapid la aceste solicitări de investiţii şi să le acordăm sprijinul necesar pentru ca investiţiile să se deruleze", a spus Boc, citat de Mediafax.

Bosch ar urma să îşi instaleze facilităţile de producţie pe 21 de hectare din parcul industrial Tetarom III, parcul unde a funcţionat şi fabrica de telefoane mobile Nokia.

Grupul Bosch este prezent în România din anul 1994 şi deţine cinci companii. Grupul Bosch, cu vânzări de 47,3 miliarde de euro în anul fiscal 2010 şi circa 283.500 de angajaţi, este unul dintre liderii globali ai furnizorilor de tehnologie şi servicii, în domeniile auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum şi construcţii.

Grupul Bosch cuprinde pe lângă compania Robert Bosch GmbH aproximativ 350 de filiale şi companii regionale în peste 60 de ţări.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările