Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Boc, taxat pentru umilirea lui Orban la Cluj: „Acolo, în Apuseni, chiar dacă nu îţi place unul dintre oaspeţi, îi dai şi lui bun găzduşag şi cinstire”

21
20 Jul 2021 17:53:02
Autor: Remus Florescu
Momentul în care Orban a rămas singur pe un întreg rând de scaune. FOTO: Pavel Popescu
Momentul în care Orban a rămas singur pe un întreg rând de scaune. FOTO: Pavel Popescu

Cornel Udrea, scriitor şi om de radio clujean, îl critică dur pe Emil Boc pentru că, la alegerile din PNL Cluj, care au avut loc în week-end, l-a lăsat pe Ludovic Orban singur pe un întreg rând de scaune. „Furtuna de aseară nu va spăla mizeria de comportament”, a mai spus acesta. Care este explicaţia controversatei fotografii.

Fotografia cu Ludovic Orban singur pe un rând de scaune al sălii unde au avut loc, în week-end, alegerea conducerii judeţene a PNL Cluj, a fost comentată îndelung de analiştii politici. Pe lângă mesajul politic al imaginii, Cornel Udrea, scriitor, umorist, dramaturg şi om de radio clujean, susţine că este şi o dovadă a lipsei de eleganţă şi de caracter a gazdei evenimentului, primarul Emil Boc. 

Redăm mai jos postarea lui Udrea de pe Facebook: 
 
„La Cluj, înainte de furtuna de aseară, a avut loc un tsunami de apartament, apartamentul fiind PNL-ul. Alegerile locale în Filiala clujeană: deja vu, scenariul respectat, punct ochit, punct covid!
 
Ce m-a deranjat enorm, ca cetăţean, ca locuitor de Cluj, a fost mîrlănia lăsării de izbelişte a lui Ludovic Orban, singur, pe un rînd întreg de scaune, un simbol grosier, al înclinării scîndurii spre Câţu, în calitate de viitor lider.
 
Printre cei aburcaţi pe scenă, să îi facă părul cu cărare acestuia, s-au aflat mulţi care îşi datorează cariera politică la vîrf, lui Ludovic Orban! Batistuţă agitată (cum se uita, anţărţ, de jos în sus, în ochii lui Orban, gata să se dezintegreze de emoţie, trimis în parlamentul european, oare de cine?) şi alţii, privindu-l ciocuş şi păgîn, crema şi cireaşa tortului pre-electoral.
 
Domnule Boc, ar fi trebuit să fiţi de două ori gazdă primitoare: ca primar, şi ca organizator al evenimentului.
 
 Acolo,  în Apuseni, chiar dacă nu îţi place unul dintre oaspeţi, îi dai şi lui bun găzduşag şi cinstire, fiindcă ţi-a călcat pragul, nu îl laşi în tîrnaţ, cu on blid în faţă, să vorovească ,cu cînele dupe lanţ ! ! 
 Furtuna de aseară nu va spăla mizeria de comportament. Ce de coloane vertebrale, trestii în vînt. Caractere second-hand, conştiinţe de black sunday”
 
 

Explicaţia pozei de la Cluj

Liberalul Pavel Popescu, cel care a realizat poza celebră cu Orban, a explicat într-o postare pe Facebook că nu a fost vorba de nicio regie:
 
Sunt lucruri din interiorul unui partid care se pot spune şi lucruri care nu se pot spune. 
 
Ce vă pot spune?
 
1. Da, sunt cel care a făcut celebra poză de ieri, de pe scena din Cluj.
2. Nu a existat vreo regie sau vreun plan malefic al echipei noastre de atragere a preşedintelui partidului în vreun soi de cursă. 
3. Am făcut o poză sălii care aplauda echipa din picioare într-o atmosferă specifică unui congres de partid. Nu am fost singurul care a făcut poze. Nu înţeleg de ce atâta agitaţie. 
4. Poza surprinde sala şi evident că îl surprinde pe preşedintele Orban în mijlocul rândului, acolo unde stă mereu preşedintele partidului. Deşi a fost invitat public în ultimele săptămâni, preşedintele nu a urcat ieri pe scenă în marea echipă a PNL. 
5. E normal ca în primul rând, în promixitatea preşedintelui, să stea gazdele, premierul, secretarul partidului, prim-vicii şi vicepreşedinţii. Toţi aceştia au urcat pe scenă alături de Florin Ciţu pentru că toţi fac parte din echipa lui. 
6. Nu voi comenta mai mult acest episod pentru că nu e cazul. Indiferent de cât de mult vor influenţa alegerile interne ale PNL viaţa românilor nu cred că ei sunt interesaţi de astfel de discuţii penibile din interiorul PNL. Ei sunt interesaţi de ce face guvernul pentru ei. Şi suntem aici să vă spunem, în fiecare zi. 
7. Nu eu am dat poza presei. 
 
Ce nu vă pot spune?
 
1. Oricât m-ar/ne-ar afecta, nu vă pot spune cine plăteşte campaniile de denigrare a unor colegi din echipa care îşi doresc asumat o reformă reală a PNL, cât şi una a statului român.
2. Nu vă pot spune cât de mult ne vor afecta mai târziu, aceste campanii murdare din interiorul partidului făcute de cei care urăsc din suflet ideea de reformă. Pentru că asta implică sacrificiu şi politică făcută pentru semeni, nu pentru interesele proprii. 
 
Subiect închis. 
 
P.S. Eu de astăzi voi vorbi doar despre reformele guvernului Ciţu.
 
 
Vă mai recomandăm 
 
Orban, atacuri în rafală la Cîţu: Decizia de revocare a lui Nazare s-a luat împotriva voinţei mele şi fără consultarea partidului. În PNRR nu sunt gaze pentru Prahova
 
Politica intereselor: val de trădări în PNL

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Tăunu
20.07.2021, 18:08:47

Acesta este lichelismul la liberali !

-6 (20 voturi)
John McClane
20.07.2021, 18:21:04

E sezonul de poze cu maimuta, de aia apare zilnic bocaciunea. Despre caracter la bocterie ati reusit o gluma glumeata.

-4 (22 voturi)
Maleficio Decenu
20.07.2021, 18:51:45

Bob Boc dă iarăși cu coasa.

-3 (17 voturi)
Toader Aileanei
20.07.2021, 19:45:15

Pacat de dl Orban. Treziti-va liberali, nu va duceti dupa schema(Citu), fiti baieti destepti! Orban e ca vinul vechi nu va agita, nu va face rau, e un om ok.

-3 (11 voturi)
Augustin Man
20.07.2021, 20:15:08

Din invidie si prostie, multi se simt fericiti sa-l injure pe Boc. Dar cind Orban a dat cea mai buna filiala a PNL unui prefect UDMR, nimeni n-a fost revoltat, desi Boc a avertizat ca "s-a trecut linia rosie" (citat liber). Acum sa fie clar: in context nu am nimic impotriva prefectului UDMR sau unuia USR (daca ar fi fost cazul). Jignirea facuta de Orban a fost ca nu a dat Clujul PNL-ului si mi se pare normal sa suporte consecintele.

-8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările