Bosch a obţinut certificat de urbanism la Jucu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tetarom are disponibile 45 de hectare de teren în parcul de la Jucu, lângă Nokia.
Tetarom are disponibile 45 de hectare de teren în parcul de la Jucu, lângă Nokia.

Primăria Jucu a emis un certificat de urbanism pentru un teren cu suprafaţa de 21,5 hectare din Parcul Industrial Tetarom III.

Primarul comunei Jucu, Ioan Pojar, a declarat pentru „Adevărul" că certificatul de urbanism solicitat de compania Bosch a fost emis la sfârşitul săptămânii trecute. „Bosch a solicitat un certificat de urbanism, care a fost emis la sfârşitul săptămânii trecute. Certificatul a fost emis pentru o suprafaţă de 21,5 hectare de teren din Parcul Industrial Tetarom III", susţine primarul din Jucu.

El spune că suprafaţa pentru care a fost emis certificatul nu se suprapune cu cea deţinută de finlandezii de la Nokia în zona industrială. „Acesta este primul pas pentru orice investiţie. Pe baza certificatului de urbanism se obţin avizele de la Electrica, de la gaz şi aşa mai departe, iar apoi se poate emite şi autorizaţia de construire", explică edilul comunei clujene care sunt paşii necesari pentru o asemenea investiţie.

„Nu ştiu dacă Bosch a cerut un asemenea certificat, dar Tetarom a solicitat. L-am ataşat la dosar, pentru că terenul face parte din oferta noastră", a declarat Valentin Peter, directorul adjunct al Tetarom, societatea care administrează parcul industrial din Jucu.

Negocierile continuă fără Radu Bica

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj admit că sunt în negocieri cu mai mulţi investitori, printre care şi Bosch. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, încă din luna septembrie, atunci când Nokia a informat că va închide fabrica din Jucu la sfârşitul acestui an. Negocierile cu concernul german au fost derulate de Radu Bica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, arestat în urmă cu o săptămână pentru luare de mită. De altfel, acesta a spus în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care i-au judecat recursul la măsura arestării preventive, că din cauza acestei măsuri nu a putut participa la o rundă de negocieri cu reprezentanţii Bosch. Bica ar fi declarat, citat de Mediafax, că s-ar fi ocupat exclusiv, împreună cu o echipa de specialişti, „de perfectarea unui contract larg cu firma Bosch în România". El a spus că negocierile au început în aprilie 2011 şi că în 7 noiembrie ar fi trebuit să aibă loc o ultimă întâlnire cu cei de la Bosch, de la care el a lipsit.

Fără să facă public numele companiilor cu care se poartă negocierile şi al persoanelor care poartă discuţii cu posibilii investitori, reprezentanţii Consiliului Judeţean susţin că acestea nu s-au oprit nici după arestarea vicepreşedintelui Bica. „Consiliul Judeţean şi SC Tetarom SA derulează, sub coordonarea preşedintelui CJ, negocierile cu orice investitor care doreşte să investească în Cluj. Aceste negocieri cu investitorii interesaţi au loc din anul 2008 şi continuă şi în momentul de faţă sau în perioada următoare", susţine Victor Popa, purtătorul de cuvânt al CJ Cluj.

Nokia pleacă la sfârşitul anului

Nokia a anunţat în luna septembrie că va închide fabrica de telefoane mobile de la Jucu, iar cei 2.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi. Reprezentanţii companiei spun că au iniţiat discuţii cu autorităţile locale şi cu alte companii pentru halele de producţie pe care finlandezii le vor elibera din 31 decembrie 2011.

„Am iniţiat discuţii cu autorităţile locale şi companii în scopul de a găsi soluţii pentru facilităţile de la Jucu, dar este prea devreme pentru a specula în privinţa unor companii anume", susţine Cecilia Gheorghe, responsabil comunicare Nokia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite