Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Campanie de solidaritate pentru părinţii ai căror copii au afecţiuni severe

0
18 Feb 2021 18:22:02
Autor: Remus Florescu
Imagine de pe afişul campaniei. FOTO: Asociaţia Magic
Imagine de pe afişul campaniei. FOTO: Asociaţia Magic

Asociaţia Magic a demarat campania „Super Părinţi”, destinată ajutării părinţilor ai căror copii au fost diagnosticaţi cu afecţiuni severe. Aplicaţia MagicHELP are ca scop să aducă categoriile de oameni care au nevoie unii de alţii, împreună: familiile copiilor bolnavi şi partenerii care pot oferi gratuit un produs ori serviciu.

Când un copil este diagnosticat cu o afecţiune severă, viaţa întregii familii se schimbă radical. Izolarea de ceilalţi, distanţarea, teama de a fi stigmatizaţi, ruşinea, sunt situaţii cu care se confruntă părinţii copiilor cu boli grave. Din acel moment, părinţii practic îşi dedică tot timpul îngrijirii copiilor. Însă, alături de ei sunt mulţi oameni care vor să ajute şi să îi susţină. Există deja un loc în care oamenii care pot să ofere ajutor se pot întâlni cu familiile copiilor cu afecţiuni grave. Trebuie doar să încurajăm părinţii să apeleze la el, ca să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii.

 
În acest context, Campania Asociaţiei Magic dezvoltată pro-bono de către agenţia Heraldist & Wondermarks, îşi doreşte să ajungă la aceşti părinţi, să îi ajute să îşi depăşească temerile şi să apeleze la ajutor, la acest sistem de sprijin gândit pentru ei, în care se pot înscrie fără să fie judecaţi. Mesajele campaniei sunt un un apel transmis acestor părinţi de a cere ajutor şi o confirmare a faptului că nu sunt singuri în această luptă. Campania le reaminteşte că fiecare dintre ei merită o viaţă cât mai aproape de normalitate.
 
Aplicaţia MagicHELP a fost lansată în 2019 la Cluj-Napoca exact cu acest scop - să aducă categoriile de oameni care au nevoie unii de alţii, împreună: familiile copiilor bolnavi şi partenerii care pot oferi gratuit un produs ori serviciu.
 
Clujul este un centru în care vin copii cu afecţiuni grave din toată ţară deci nevoia părinţilor de ajutor este mare. De aceea, în cadrul aplicaţiei, părinţii pot accesa gratuit ajutor din partea Magic Partenerilor în diverse forme, sănătate, mâncare, cazare, timp liber, sport, servicii tehnice şi consultanţă, transport, educaţie şi altele.
Din această Reţea a Solidarităţii fac deja parte nenumăraţi parteneri. În Transilvania aceştia sunt Regamed, DigiRay, West City Hotel, Hotel Premier Cluj, Cofetaria un dulce de la Vlad Mureşan şi mulţi alţii.
 
“Atunci cand ai un copil grav bolnav, întreaga ta viaţă se roteşte în jurul nevoilor acestuia: drumuri nesfârşite la tratament sau terapie, alimentatie costisitoare, terapii, educaţie adecvată. Am văzut de prea multe ori la Magic cum părinţii copiilor grav bolnavi se transforma in umbre impovarate de griji. Noi credem ca sunt supereroi şi vrem să îi aducem în lumină pentru ca toată lumea sa le cunoască curajul şi puterea.
Sperăm ca nouă campanie Super Părinţi sa ajungă la toţi părinţii care îşi îngrijesc cu dragoste
şi răbdare infinite copiii bolnavi şi să îi convingem ca este în regula sa primească ajutor. Noi nu putem sa ducem aceasta misiune în locul lor, însă putem face tot ce ne sta în putere sa le facem viaţa un pic mai uşoară.” - Coordonator comunicare Asociaţia Magic 
 

Campania Super Părinţi

 
Numele campaniei este sugestiv pentru efortul supraomenesc pe care aceşti oameni îl depun zilnic. Ei merită să se numească Super Părinţi şi să ne mândrim cu ei pentru că sunt o sursă de inspiraţie pentru noi toţi. Uneori, ei sunt într-atât de implicaţi în lupta pe care o duc cu boli dintre cele mai grave, încât nici nu îşi dau seama că au nevoie de ajutor şi că pot beneficia de el prin intermediul aplicaţiei MagicHELP. Această campanie le este dedicată lor, tuturor părinţilor care trec prin această experienţă grea şi obositoare.
Puternicele mesajele ale campaniei vor fi promovate pe canalele social media, outdoor, radio şi în online, timp de o lună de zile. Divizia de PR a agenţiei, realizează mediatizarea campaniei cu ajutorul influenţatorilor locali şi naţionali, care susţin campania şi care, la rândul lor au fost solidari cu această cauză.
 
"Când ai pe masă un proiect care chiar poate schimba viaţa oamenilor în bine, parcă toată echipa se implică trup şi suflet ca el să iasă cât mai bine. Pentru MagicHELP ne-am dorit să punem în lumină părinţii ai căror copii au probleme de sănătate. Părinţi care îşi dedică întreaga existenţă îngrijirii copiilor lor şi pe care îi încurajăm să ceară ajutor atunci când au nevoie, pentru că există mulţi oameni buni care vor să le fie alături necondiţionat. Din punct de vedere execuţional ne-am concentrat pe a prezenta trăirile oamenilor, într-o zi obişnuită din viaţa lor de super părinţi." a spus Andy Daniluc - Director de creaţie Heraldist & Wondermarks.
Mai multe informaţii despre campanie si despre MagicHELP – Reţeaua Solidarităţii puteţi
afla mai multe pe https://www.magichelp.ro/super-p

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările