Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Candidatură oficială: deputatul Emanuel Ungureanu va încerca să-l „detroneze” pe Emil Boc

2
13 Dec 2019 14:24:03
Autor: Remus Florescu
Parlamentarul Emanuel Ungureanu. FOTO: Arhivă personală
Parlamentarul Emanuel Ungureanu. FOTO: Arhivă personală

USR Cluj şi-a desemnat candidatul la alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca - este vorba despre parlamentarul Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor. Printre priorităţile acestuia se numără rezolvarea problemei traficului, spitalele mizere, lipsa unor spaţii de joacă adecvate pentru copii, construirea de noi creşe, stoparea haosului în urbanism.

Filiala USR Cluj-Napoca a organizat, în data de 12 decembrie 2019,  Adunarea Generală în cadrul căreia au fost aleşi candidaţii USR pentru funcţiile de consilieri locali, precum şi pentru cea de primar al municipiului Cluj-Napoca, care vor participa la alegerile locale din 2020. 
Pe lista consilierilor locali au fost desemnaţi:
 
Alexandra Oană (vicepreşedinte USR Cluj-Napoca), Traian Daniel Mihai (vicepreşedinte USR Cluj-Napoca), Adriana Cristian (vicepreşedinte USR Cluj-Napoca), Radu Boloveschi, Sebesi Árpád (vicepreşedinte USR Cluj-Napoca), Daniel Kloyber, Radu Chirilă, Gheorghe Sorin Terinte, Attila Iakob, Daria Maria Nicoară, Simona Laura Varga, Mihaela Nia, Dragos Sdrobiş, Levente Elek (membru în Biroul Naţional USR), Gabriel Tălnaci, Marcel Chis, Octavian Filon, Sorin Flaviu Florea, Veaceslav Solodcov
 
„Alegerile din cadrul Adunării Generale au reprezentat punctul culminant al procesului electoral intern, bazat pe depunerea de proiecte de candidatură şi dezbateri care au permis membrilor USR să stabilească exclusiv pe baza criteriilor meritocratice cei mai adecvaţi candidaţi la Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat remis de USR Cluj-Napoca.
 
„Am decis să candidez din dorinţa de a aduce un suflu nou în administraţia locală şi soluţii concrete care pot fi puse în aplicare imediat pentru marile probleme ale oraşului, cum sunt traficul infernal, spitalele mizere, lipsa unor spaţii de joacă adecvate pentru copii, construirea de noi creşe, locuinţele sociale, dar şi stoparea haosului din urbanism”, a declarat Emanuel Ungureanu.
 
 

Cine este Emanuel Ungureanu

 
 
Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, a devenit cunoscut în toată ţara ca fiind cel de la care a pornit dosarul medicului Mihai Lucan, urologul acuzat că a „căpuşat” Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca prin intermediul clinicii sale private. Dosarul este tot în faza de cercetare după aproape doi ani de zile.  
 
Emanuel Ungureanu este preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru”, care ajută tinerii care fac dializă şi au nevoie de un transplant. El este profesor de istorie la Liceul Maranatha din Cluj-Napoca, a lucrat ca asistent social şi ca jurnalist.
 
Ungureanu a demarat o campanie în care prezenta pe pagina sa de Facebook condiţiile mizere din spitalele din România şi a făcut mai multe plângeri penale împotriva unor persoane din sistemul medical, de la medici, la şefi de spitale şi ministrul Sănătăţii. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Lucifer
13.12.2019, 14:34:06

Mda, un alt descreierat USR-ist. Mai trebuie Caramitru la Bucureşti.

Sybil
13.12.2019, 18:48:01

alexandra oana e prima pe lista? o habarnista, ca 99% din lista aia de ne-clujeni propusi sa conduca pe clujeni.

Modifică Setările