Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Care a fost cel mai vizitat muzeu al Clujului în 2018

0
10 Jan 2019 15:19:05
Autor: Florina Pop
Imagine din incinta Parcului Etnografic din Cluj  FOTO: Adevărul
Imagine din incinta Parcului Etnografic din Cluj  FOTO: Adevărul

Aproape 68.000 de oameni au călcat pragul unui anume muzeu din Cluj-Napoca, potrivit statisticilor date publicităţii de Consiliul Judeţean Cluj.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă şi Muzeul Memorial „Octavian Goga“ au fost instituţiile de cultură cele mai vizitate în cursul anului 2018 din judeţul Cluj, potrivit unei statistici realizate de Consiliul Judeţean Cluj.

Cel mai vizitat a fost Muzeul Etnografic cu 67.983 de persoane, apoi Muzeul de Artă cu 64.090 de vizitatori, respectiv Muzeul Memorial „Octavian Goga“ din localitatea Ciucea cu 17.052 de vizitatori.

„Şi anul 2018 a adus o creştere semnificativă a numărului iubitorilor de cultură, artă şi frumos care au trecut pragul muzeelor noastre. Este o creştere constantă, de la an la an, atât a numărului de vizitatori români cât, mai ales, a celor din afara graniţelor ţării”, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, într-un comunicat.

Mai puteţi citi:

Centenar la Muzeul de Artă. Expoziţia „Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani” aduce lucrările unor importanţi artişti contemporani

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările