Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Cauţiune imensă pentru românul din Spania care şi-a ucis iubita cu 28 de lovituri de cuţit. Pedeapsa cerută de procurori

0
14 Jan 2020 14:34:11
Autor: Ştefan Lică
Cristina şi Laurenţiu, alături de cele două fetiţe ale lor. FOTO: HUelva
Cristina şi Laurenţiu, alături de cele două fetiţe ale lor. FOTO: HUelva

Curtea de Instrucţiune 3 din Ayamonte (Spania) a deschis un proces românului care şi-a ucis cu cruzime iubita, româncă şi ea, lăsând orfane două fetiţe.

Cristina Marin avea 24 de ani, trăia de mai mulţi ani în Spania, la Huelva, şi intenţiona să pună capăt relaţiei cu Laurenţiu Văsii. Bărbatul nu a fost însă de acord cu decizia femeii şi a ameninţat-o în mai multe rânduri. Speriată, românca a depus o plângere, iar instanţa i-a interzis lui Văsii să se mai apropie sau să încerce să ia legătura cu ea timp de doi ani. Deşi a primit interdicţie judiciară, acesta a continuat să o ameninţe, iar câteva zile mai târziu a decis că a sosit momentul să treacă la fapte, scrie Huelva Información

Iar ocazia i s-a ivit pe 7 iulie 2018, când a forţat uşa casei în care locuia fosta sa iubită, pe strada Méndez Núñez, în localitatea Lepe (provincia spaniolă Huelva). Fără să-i pese că în casă se aflau şi cele două fetiţe ale lor, a pus mâna pe un cuţit şi a înjunghiat-o. Apoi, pentru că victima încă mai mişca, a luat un alt cuţit şi a lovit-o din nou, după care a apelat la un al treilea cuţit. În total, a înjunghiat-o de nu mai puţin de 28 de ori şi a rupt lama unui cuţit în ea, după care a luat-o la fugă, fără să-i pese de ceea ce a făcut. A fost însă observat de o vecină care a dat alarma şi a sunat la 112.

Văsii a fost prins ulterior şi arestat, iar zilele trecute a fost adus înaintea judecătorului Francisco Javier Parra, la Curtea de Instrucţiune 3 din Ayamonte, notează Huelva Información. Potrivit sursei citate, procurorii cer acum 25 de ani de închisoare pentru omor şi un an pentru încălcarea interdicţiei de a se apropia de victimă. Deomcandată, judecătorul nu a luat o decizie în acest sens. În schimb, s-a stabilit suma solicitată drept cauţiune - 459.036 de euro. Banii ar urma să ajungă la final la cele două fiice ale Cristinei şi la familia acesteia.

Cazul va ajunge la Curtea Populară Huelva, care ar urma să se pronunţe în acest caz, însă deocamdată nu a fost fixată data următoarei şedinţe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările