Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Cea mai mare universitate din ţară oferă, încă de acum, consultaţii gratuite pentru admiterea la facultate

0
15 Dec 2014 11:40:03
Autor: Florina Pop
UBB FOTO: Adevărul
UBB FOTO: Adevărul

Elevii de clasele XI-XII care au în plan să-şi continue studiile la UBB pot să se înscrie la consultaţii gratuite pentru admitere oferite de Facultăţile de Matematică şi Informatică, Istorie, Teatru şi Televiziune.

Ca să-i ajute pe liceeni, potenţiali candidaţi la concursul de admitere, o parte dintre facultăţile UBB oferă o serie de consultaţii gratuite la următoarele discipline: Matematică, Informatică, Istorie, Teatru şi Televiziune. Cursurile pregătitoare se adresează, în principal, elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să-şi testeze cunoştinţele şi care vor să dea admitere la una dintre cele 21 de facultăţi din cadrul UBB.

Acest tip de cursuri gratuite vor avea loc în cadrul următoarelor facultăţi:

Facultatea de Matematică şi Informatică organizează, în perioada noiembrie 2014 - martie 2015, consultaţii gratuite pentru elevii de liceu, în vederea pregătirii pentru concursul Mate-Info UBB şi concursul de admitere 2015. Programul detaliat şi tematicile abordate se găsesc AICI.

Linia maghiară de Filosofie, din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie, organizează concursuri de eseuri atât în ţară, cât şi în Ungaria, pentru liceeni. Aceste concursuri au loc în intervalul decembrie 2014 - mai 2015. Lucrările elevilor pot fi trimise până la sfârşitul lunii aprilie 2015, iar acestea vor fi evaluate de către o comisie formată din cadre didactice ale departamentului. Mai multe detalii, AICI.

Facultatea de Teatru şi Televiziune va organiza, şi ea, pregătiri pentru examenul de admitere. Întâlnirile cu posibilii candidaţi vor avea loc, în funcţie de specializare, o dată pe săptămână sau la două săptămâni, chiar şi o dată pe lună. Detalii, AICI.

Mai puteţi citi:

Psihologii inventează leacul antidepresie pentru copii şi adolescenţi: îl transformă pe „Superman de Cluj“ în erou de joc online terapeutic

Decanul primei facultăţi româneşti din Top Shanghai: „Şcoala românească de matematică nu a fost niciodată foarte departe de topul mondial“

Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii „Babeş-Bolyai”, prima din România care a intrat în Topul Shanghai

Un rector clujean, în „Hall of Fame“-ul celor mai buni profesori din lume, desemnaţi de o universitate americană din Top Shanghai 500

Singurul profesor român nominalizat printre cei mai buni dascăli ai lumii: „Memoria computerului nu ne scuteşte de învăţare”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii